Profiteer maximaal van de aanstaande komst van Amazon Zweden

Leestijd: 3 minuten

In Augustus kwam Amazon met het nieuws naar buiten dat de zevende Europese Amazon Marketplace in Zweden geopend zal worden. Een datum voor de lancering is nog niet genoemd, maar aan de achterzijde zijn de voorbereidingen al in volle gang. Waarschijnlijk zal de lancering nog eind 2020 of begin 2021 plaatsvinden.

Nordics

Met de stap naar Zweden probeert Amazon niet alleen de Zweedse consument te binden, maar ook de consument uit de overige Scandinavische landen; Noorwegen, Finland en Denemarken. Het potentiële bereik en daarmee de kansen op amazon.se zijn gigantisch groot.

De Scandinavische en specifiek de Zweedse E-commerce markt is ondertussen al een zeer volwassen markt. In 2019 kocht 84% van de inwoners online, goed voor een totaalbedrag van €16.86 miljard. Opvallend is om te zien dat op het gebied van Marketplaces slechts enkele grote spelers actief zijn. CDON is met afstand de grootste lokale speler, met jaarlijks 100 miljoen bezoekers vanuit diverse Scandinavische landen.

De Zweedse bevolking weet Amazon al langer te vinden door gebruik te maken van het Amazon platform in Duitsland en Verenigd Koninkrijk. Dit bevestigd nog maar eens dat Zweden klaar is voor de komst van Amazon. Lokaal onderzoek laat daarnaast zien dat 75% blij is met de komst van Amazon naar Zweden, waarmee er dus direct draagvlak is voor Amazon in the Nordics!

Functionaliteiten

Net als de lancering van Amazon Nederland in maart 2020, zal het Zweedse platform nog niet direct alle mogelijkheden hebben. Zo zullen advertentiemogelijkheden en extra contentmogelijkheden (A+ content, Amazon Store) nog niet direct beschikbaar zijn.

Amazon Zweden zal dus starten met een volledig organisch platform, waardoor direct aanwezig zijn op het platform grote voordelen biedt. Rankings in categorieën en de producten op pagina 1 zijn namelijk niet vergeven, waardoor vroegtijdig instappen van grote meerwaarde is!

Start nu!

Heb jij interesse om ook op Amazon Zweden te gaan verkopen? Zorg er dan nu al voor dat je er klaar voor bent.

Voor meerdere klanten is MvH Media al bezig met de voorbereidingen op Amazon Zweden. Wij zorgen ervoor dat zij vanaf de eerste minuut aanwezig zijn op deze nieuwe marketplace en optimaal kunnen profiteren van de lancering van amazon.se!

 

Zo is het al mogelijk om toegang te krijgen tot het Seller Central van amazon.se! Heb jij nog geen toegang tot de Zweedse Seller Central? Neem contact met ons op en we zorgen ervoor dat ook jij zo snel mogelijk aan de slag kunt met Amazon Zweden!

Maker: Leonardo Patrizi | Bronvermelding: Getty Images/iStockphoto

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

  • Alle nieuwste ontwikkelingen over marketplaces
  • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
  • Laatste ontwikkelingen binnen online marketing en meer
  • Maximaal één keer per maand

Meer blogs over

Marketplaces

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?