Nieuw! Experimenteren met Performance Max

Leestijd: 2 minuten

Met de overgang van Smart Shopping campagnes naar Performance Max campagnes werd een nieuw campagnetype geïntroduceerd. Na verschillende optimalisaties en ontwikkelingen binnen de Performance Max campagnes zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid tot focus op “nieuwe klanten” met ‘’New Customer Acquisition” en de functionaliteit voor ‘’Gegevensuitsluitingen’’ heeft Google nu de functie ‘’Performance Max experimenten’’ in Nederland uitgerold. Experimenten met Performance Max maken het mogelijk om de incrementele waarde ten opzichte van bijvoorbeeld Standaard Shopping campagnes in kaart te brengen. Wat is het verschil in resultaat tussen mijn reguliere Shopping campagne en mijn Performance Max campagne? Het is op dit moment niet mogelijk om binnen 1 performance max campagne te experimenten met bijvoorbeeld een verschil in biedstrategie.

De 2 verschillende testvarianten

Binnen de Performance Max Experimenten functie zijn twee verschillende testvarianten beschikbaar, die beide verschillende inzichten voor jouw bedrijf kunnen geven:

  • Test de toename voor Performance Max  Krijg inzicht in wat er gebeurt als jij Performance Max campagnes naast de bestaande campagnes laat lopen
  • Test versus Standaard Shopping-campagnes  Krijg inzicht in hoe een Performance Max campagne presteert ten opzichte van je reguliere Shopping Campagne.

Een experiment opzetten

Voordat je een experiment gaat opzetten waarbij je het verschil tussen de standaard shopping campagne wil gaan testen is het noodzakelijk om eerst een reguliere shopping aan te maken (als deze nog niet bestaat). Je moet namelijk deze reguliere shopping campagnes selecteren om een experiment op te kunnen zetten. Een experiment voor Performance Max is gemakkelijk op te zetten door de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar ‘’Experimenten’’ en klik op ‘’Alle experimenten’’

2. Maak een nieuwe experiment aan

3. Kies voor een Performance Max experiment en kies je Experimenttype

4. Selecteer je Standaard Shopping campagne

5. Kies je verkeersplitsing (50% aanbevolen). Hierbij bepaal je hoeveel verkeer en budget je aan het experiment wilt toewijzen en zo zorg je dus voor een optimale en eerlijke vergelijking tussen de oorspronkelijk en de experimentcampagne.

6. Kies een herkenbare naam en plan je experiment in

7. Je experiment staat live en na 2 weken zijn de eerste resultaten inzichtelijk

Houd er rekening mee dat bij een Performance Max campagne alleen aanpassingen zoals het uitsluiten van Branded verkeer of herhaalbezoekers via de Google Accountmanager kunnen worden doorgevoerd. Als je dit ook in je Shopping campagne hebt uitgesloten, is het belangrijk om hier rekening mee te houden om een zo eerlijk mogelijk experiment te genereren.

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van een Performance Max campagne of een Performance Max experiment? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

  • Alle nieuwste ontwikkelingen over zoekmachine adverteren
  • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
  • Laatste ontwikkelingen binnen online marketing en meer
  • Maximaal één keer per maand

Meer blogs over

zoekmachine adverteren

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?