SEO Marketing

Online marketingstrategieën bestaan uit verschillende kanalen, waarvan SEO marketing een cruciaal onderdeel is. Jij hebt een bedrijf en een website. Misschien ook een webshop. Natuurlijk ben je helemaal enthousiast en je wil niets liever dan dit delen met de rest van de wereld. Met constante acties gericht op SEO marketing zorg je ervoor dat jouw website opvalt in de zoekmachines tussen de miljoenen andere websites zonder dat jou dit geld kost. In tegenstelling tot SEA marketing, richt SEO marketing zich op organische groei en niet-betaalde acties. Wil je SEO marketing goed aanpakken en de beste resultaten behalen? Laat het onze specialisten weten, zij helpen jou hier graag bij!

De voordelen

  • Gratis klikken van relevante bezoekers
  • Groeiend verkeer naar je website
  • Vergroot de vindbaarheid én autoriteit van je website 
  • Verbeter de overall kwaliteit van je website
  • Hogere gebruiksvriendelijkheid voor gebruikers
  • Meer bezoekers, leads en conversies

Winnaar “Beste SEO consultant” 
bij de Dutch Search Awards 2021.

Winnaar “Beste SEO consultant” 
bij de Dutch Search Awards 2022.

Zoekmachine optimalisatie,

wat houdt het in?

Elke website is anders en zo ook die van jou. Daarom werken wij altijd op maat voor elke klant. Het is belangrijk om te onderzoeken waar de focus op moet liggen en goed te analyseren wat er op de website nodig is om dit te behalen. Denk hierbij aan een zoekwoordenonderzoek en menustructuur die onze SEO-specialisten gaan evalueren. Zij weten de pijnpunten van je website eruit te halen en een mooi op maat gemaakt plan te presenteren om zo de meest optimale resultaten uit je website te behalen. Houd wel in het achterhoofd dat het een duurzame strategie is met langdurige effecten. 

WAAROM SEO?

De huidige online beweegt en ontwikkelt zich razendsnel. Jouw potentiële doelgroep zoekt een weg binnen deze onlinewereld en veelal worden hiervoor de zoekmachines ingezet. Hoe kom jij nu bovenaan in die zoekmachine? Juist, met SEO. Met het bijkomende voordeel, dat dit niet-betaalde acties zijn.

SEO marketing is jouw sleutel tot succes om op lange termijn bovenaan in de zoekmachines te verschijnen. Hoewel de resultaten grote impact hebben, moet je je wel realiseren dat het geen eenmalige inspanning is, maar juist een continu proces. De duurzame aanpak vergt van jouw tijd, consistentie en geduld. Sta je eenmaal bovenaan, dan vergroot dat natuurlijk jouw vindbaarheid en zichtbaarheid. Daarmee dus ook de kans op meer bezoekers op jouw website en conversies.

SEO IN ALLE

Soorten en maten

Binnen SEO maken we onderscheid tussen de verschillende typen. De keuze is reuze, waardoor er altijd een perfecte combinatie voor jouw organisatie bestaat. Wij nemen je mee in de verschillende SEO technieken, zodat jij jouw perfecte mix kiest. Waarmee jij al jouw concurrentie achter je laat en jouw online aanwezigheid boost.

Technische SEO

We beginnen bij de basis voor succes van jouw bedrijf in de onlinewereld. Dat is dan ook jouw website en de technische aspecten ervan. De zoekmachines ranken jouw website namelijk op basis van die technische aspecten wat bijdraagt in SEO. Optimaliseer daarom de veiligheid, de laadsnelheid, indexatie en crawlbaarheid van jouw website om jouw SEO-techniek een voorsprong te geven op je concurrenten.

Content SEO

Relevante content gericht op SEO is datgene wat jouw doelgroep én de zoekmachines aanspreekt. Optimaliseer jouw content door de juiste zoekwoorden te selecteren. Welke je vervolgens verwerkt in relevante en interessante artikelen, blogs en andere content. Dit doe je op regelmatige basis waarmee je op een organische manier relevante bezoekers naar jouw website trekt.

Linkbuilding

Externe websites en acties op externe locaties zoals vakwebsites, nieuwsberichten en blogs zijn een belangrijk onderdeel van jouw SEO. Om optimaal gebruik te maken van deze acties zorg je door middel van linkbuilding voor het vergoten van jouw autoriteit in de zoekmachineresultaten. Dit lijkt eenvoudig, maar met zoveel verschillende mogelijkheden kan een goedbedoelde actie verkeerde gevolgen hebben. Met een SEO-specialist zorg je ervoor dat jouw backlinks van kwalitatieve aard zijn en jouw website waardevoller wordt beoordeeld. 

Of kies een van onze diepgaande expertises

Internationale SEO

De internationale benadering van SEO lijkt eenvoudig, maar aan de technische kant vraagt dit een hoop aandacht. Wat in Nederland werkt, is namelijk niet een gegeven voor andere landen. Denk alleen al aan de verschillen in taal en cultuur. Maar ook de kanalen en het gebruik ervan verschillen vaker dan je denkt. Vermijd de valkuil van ‘slechts’ de website vertalen en klaar. Wil je jouw SEO op internationale schaal goed aanpakken, dan doe je er goed aan om de hulp in te roepen van een specialist.

Lokale SEO

Dichtbij huis heb je jouw lokale SEO doelgroep binnen handbereik, wat jouw SEO activiteiten bevordert. Je optimaliseert jouw website voor de lokale zoekopdrachten door bijvoorbeeld jouw website of landingspage te richten op een specifieke regio. Vermeld je bedrijf in de lokale bedrijfsgidsen en jouw online zichtbaarheid krijgt weer een extra boost in de lokale markt.

B2B SEO

Jouw product of dienstverlening richt zich op bedrijven. Dan is het logisch dat jouw SEO marketing ook gericht is op bedrijven. Jouw zoekwoorden zijn anders samengesteld dan wanneer jij jouw product of dienstverlening voor de consument is. Bedrijven zoeken naar langdurige samenwerkingen en vertrouwen speelt hierbij een cruciale rol. Onderzoek jouw doelgroep nauwkeurig en richt jouw content in zodat je jouw doelgroep bereikt. Bedrijven zijn vooral geïnteresseerd in het verstrekken van informatie die natuurlijk converteert.

B2C SEO

Richt jouw product zich op de consument, dan zorgt je ervoor dat jouw SEO marketing op de consumentenmarkt gericht is. In tegenstelling tot bedrijven worden consumenten geprikkeld door aantrekkelijke en relevante content. Uitgebreide productpagina’s zorgen voor een gebruiksvriendelijke winkelervaring. Een consumentenaankoop is vaker emotioneel en impulsief van aard. Weet je dit goed in te zetten, dan betalen jouw acties zich terug in stijgende conversie.

SEO migratie

De impact van het veranderen van jouw website kan grote gevolgen hebben voor jouw SEO. Hoewel jij aan de voorkant slechts een andere indeling van jouw website ziet, heeft dat aan de achterkant meer voeten in de aarde. Om de huidige resultaten van jouw SEO te behouden of minstens tot een minimum te beperken, moet je je verdiepen in SEO migratie. Door de migratie in jouw SEO strategie op te nemen, minimaliseer je het effect op de organische zoekresultaten tot een minimum.

SEO-SPECIALISTEN

VAN MVH MEDIA

Onze SEO-consultants lezen en schrijven SEO. Zij kennen alle ins en outs en weten als hoe zij optimaal resultaat voor jouw organisatie kunnen behalen. SEO vraagt om tijd en geduld. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, dus er is ook nogal wat bij te houden. Het is een constant proces van creatie, meten en bijsturen. Om te zorgen dat jij jouw tijd zo efficiënt mogelijk gebruikt, neemt jouw SEO specialist jou (een deel van) het werk uit handen.

Samen met onze specialisten weet je zeker dat jouw SEO marketing op rolletjes verloopt zodat jij het optimale resultaat behaald. Zodat jij jouw tijd en geduld voor andere zaken terwijl jullie SEO strategie de gewenste doelen behaald. Onze specialisten zijn er voor jou en helpen jou graag bij het behalen van jouw doelstellingen.

Duurzaam en optimaal aan de slag met jouw SEO marketing?

SEO expertises

Wat we voor jou kunnen doen.

zoekwoordenonderzoek

Organisch beter vindbaar worden in de zoekmachines. Dit start je met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. 

techniek

Belangrijke basis voor jouw website of webshop. De techniek moet hiervan tiptop in orde zijn! Waar je allemaal op moet letten? Daar helpen wij jou mee. 

linkbuilding

We denken graag mee om het maximale rendement uit jouw online positionering te halen.

SEO dashboard

Krijg inzicht in de behaalde prestaties van al je marketingactiviteiten. 

lokale SEO

Voor bedrijven met een winkel, restaurant, kantoor of andere locatie is online vindbaar zijn met je fysieke locatie met behulp van lokale seo onmisbaar.

SEO copywriting

Overtuigende SEO-teksten nodig die écht aansluiten bij jouw doelgroep? Dit levert goede rankings en conversie op.

SEO content optimalisatie

Meer bezoekers naar je website of webshop trekken met de juiste content? Wij helpen je op weg!

SEO consultancy

We denken graag mee om het maximale rendement uit jouw online positionering te halen.

veelgestelde vragen over

zoekmachine optimalisatie

SEO staat voor Search Enige Optimalisation, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het betreft alle werkzaamheden die worden uitgevoerd om een betere positie te behalen met je website op zoekmachines. SEO bestaat uit vier kernactiviteiten, namelijk techniek, content, autoriteit en user experience.

SEO is een strategie om online, via zoekmachines, beter vindbaar te worden. Afhankelijk van de posities van je website op de zoekmachines ontvang je een bepaalde hoeveelheid verkeerd. Door de website in positie te laten stijgen kan jouw doelgroep je site beter bereiken. Dit levert meer naamsbekendheid, verkeer en meer inkomsten op.

Bij SEO verbeter je de posities om meer organisch (gratis) verkeer op je website te ontvangen en is een lange termijn strategie. Bij SEA adverteer je actief waarmee je tegen betaling bovenaan de resultatenpagina van de zoekmachine kan komen. Dit is een korte termijn strategie.

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

  • Alle nieuwste ontwikkelingen over
  • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
  • Laatste ontwikkelingen binnen online marketing en meer
  • Maximaal één keer per maand

Meer blogs over

zoekmachine optimalisatie

Kennisbank

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?