Pinterest
SEO.

Ben je op zoek naar nieuwe manieren om je bedrijf te promoten en je websiteverkeer te vergroten? Dan is Pinterest Ads misschien de oplossing voor jou! Wellicht heb je er al een keer van gehoord, maar weet je niet precies wat het inhoudt en waarom het belangrijk is voor jouw website. Geen zorgen, wij helpen je graag op weg!

Pinterest Ads is een geweldige toevoeging aan je Social Media marketingstrategie. Met miljoenen gebruikers die dagelijks op Pinterest inspiratie zoeken, biedt dit platform een enorme kans om je merk te laten groeien en je doelgroep te bereiken. Of je nu een klein bedrijf runt of een grote onderneming bent, Pinterest Ads is geschikt voor iedereen. Met Pinterest Ads kun je jouw producten en diensten op een visueel aantrekkelijke manier presenteren aan potentiële klanten. Van opvallende afbeeldingen tot boeiende video’s, je kunt jouw merk op een unieke manier laten zien en de aandacht trekken van je doelgroep. Wil je meer weten over Pinterest Ads en hoe MvH Media jouw bedrijf kan helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Maar eerst leggen we je graag uit wat de voordelen van het platform zijn en welke mogelijkheden het biedt.

Verschillen tussen Pinterest en andere social media platformen

Als het op social media aankomt, zijn er talloze platformen waaruit je kunt kiezen. Maar wat maakt Pinterest anders dan de rest? Laten we eens kijken naar enkele belangrijke verschillen tussen Pinterest en andere social media platformen.

Allereerst draait Pinterest om inspiratie en ontdekking. Terwijl platforms zoals Facebook en Instagram zich voornamelijk richten op het delen van persoonlijke updates en foto’s, biedt Pinterest een unieke ervaring waar gebruikers nieuwe ideeën en interesses kunnen verkennen. Het is als een digitale prikbord vol met inspirerende afbeeldingen, video’s en artikelen. In tegenstelling tot andere social media platformen, waar gebruikers vaak door een feed van willekeurige inhoud scrollen, stellen Pinterest-gebruikers gerichte zoekopdrachten in om precies te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Dit betekent dat jouw bedrijf de mogelijkheid heeft om specifieke doelgroepen te bereiken die al geïnteresseerd zijn in jouw niche of branche. Wat Pinterest ook onderscheidt, is het potentieel voor organisch bereik. In tegenstelling tot sommige andere social media platformen, waar organisch bereik steeds moeilijker wordt door algoritme-updates, biedt Pinterest nog steeds kansen voor bedrijven om gratis zichtbaarheid te krijgen. Door waardevolle en inspirerende content te delen, kun je een groeiend aantal volgers en repins genereren, wat leidt tot meer exposure voor jouw merk.

Door te adverteren op Pinterest stelt het jou in staat om jouw doelgroep rechtstreeks te bereiken en je marketinginspanningen te maximaliseren. Met Pinterest Ads kun je jouw producten en diensten promoten aan mensen die al actief op zoek zijn naar vergelijkbare producten of inspiratie. Dit verhoogt de kans op betrokkenheid, klikken en uiteindelijk conversies op jouw website.

Wat zijn de voordelen van Pinterest

Pinterest biedt verschillende voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar een effectieve manier om hun merk te promoten en klanten aan te trekken.

 • Verhoogde zichtbaarheid en merkbekendheid: Pinterest heeft miljoenen gebruikers die dagelijks inspiratie zoeken en nieuwe producten ontdekken. Door gebruik te maken van Pinterest Ads, vergroot je de zichtbaarheid van je merk en bouw je merkbekendheid op bij een breed publiek. Met aantrekkelijke visuele content kun je de aandacht van gebruikers trekken en hen nieuwsgierig maken naar wat jouw bedrijf te bieden heeft.
 • Doelgericht bereiken van de juiste doelgroep: Een van de krachtige aspecten van Pinterest Ads is de mogelijkheid om je advertenties te richten op specifieke doelgroepen. Je kunt verschillende targetingopties gebruiken, zoals interesses, demografische gegevens en zoekwoorden, om ervoor te zorgen dat je advertenties alleen worden weergegeven aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in je producten of diensten. Op deze manier bereik je de juiste mensen op het juiste moment.
 • Stimulans voor websiteverkeer en conversies: Pinterest is niet alleen een platform voor het ontdekken van ideeën, maar ook een bron van verkeer naar websites. Met Pinterest Ads kun je gebruikers aansporen om door te klikken naar jouw website en actie te ondernemen, zoals het kopen van een product, het aanvragen van informatie of het inschrijven voor een nieuwsbrief. Door aantrekkelijke en relevante advertenties te maken, kun je het verkeer naar je website vergroten en conversies genereren.
 • Toename van productontdekking: Pinterest wordt vaak gebruikt als een platform om nieuwe producten te ontdekken en te verkennen. Mensen komen naar Pinterest met de intentie om inspiratie op te doen en nieuwe ideeën te vinden. Door je producten te promoten via Pinterest Ads, vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw producten ontdekken en interesse krijgen in wat je te bieden hebt.
 • Mogelijkheden voor visuele storytelling: Pinterest is een visueel platform, wat betekent dat je de mogelijkheid hebt om visuele storytelling toe te passen. Met Pinterest Ads kun je aantrekkelijke afbeeldingen en video’s gebruiken om je verhaal te vertellen en gebruikers te betrekken. Door een emotionele connectie te creëren en de interesse van gebruikers te wekken, kun je hen inspireren om actie te ondernemen en met jouw merk in zee te gaan.

Welke type advertenties zijn er

Pinterest biedt diverse advertentieformaten en -mogelijkheden om je boodschap effectief over te brengen aan je doelgroep. Hier zijn enkele van de belangrijkste typen advertenties die je kunt gebruiken:

Promoted Pins

Promoted Pins zijn gesponsorde pins die lijken op gewone pins op Pinterest. Ze verschijnen in de Pinterest-feed van gebruikers, tussen de organische pins, en kunnen worden weergegeven op de startpagina, in zoekresultaten en in de categorie-overzichten. Met Promoted Pins kun je je merk, producten of diensten op een subtiele en visueel aantrekkelijke manier onder de aandacht brengen. Je kunt Promoted Pins gebruiken om verkeer naar je website te leiden, betrokkenheid bij je pins te vergroten of je merk bekendheid te geven.

Shoppingadvertenties

Shoppingadvertenties op Pinterest stellen je in staat om producten direct aan gebruikers te tonen. Met deze advertenties kun je je productcatalogus uploaden naar Pinterest en vervolgens specifieke producten promoten. Wanneer gebruikers op een shoppingadvertentie klikken, worden ze naar de productpagina op je website geleid, waar ze het product kunnen kopen. In tegenstelling tot collectie-advertenties, bevatten deze slechts één afbeelding of video. Shoppingadvertenties zijn vooral effectief voor e-commercebedrijven die directe verkoop willen stimuleren.

Het geweldige aan deze advertenties is hoe eenvoudig ze zijn. Iedereen kan ze in enkele minuten opzetten. Pinterest gebruikt de gegevens in je productinformatie, evenals je branche, om automatisch Shopping-advertenties te targeten op het meest geïnteresseerde publiek. Je kunt ook je eigen targeting en geavanceerde opties voor het opnieuw targeten van het publiek instellen, maar dit is een van de meest gebruiksvriendelijke advertentietypen waarbij je het kunt instellen en er verder niet naar hoeft om te kijken.

Videoadvertenties

Videoadvertenties op Pinterest bieden je de mogelijkheid om je verhaal op een dynamische en boeiende manier te vertellen. Van inspirerende productdemonstraties tot pakkende merk video’s, je kunt de aandacht van je publiek grijpen en een blijvende indruk achterlaten.
Met de opkomst van video content op social media is het belangrijk om je bedrijf te onderscheiden. Pinterest Ads stelt je in staat om op te vallen en je merk op een unieke manier te presenteren aan miljoenen potentiële klanten. Daarnaast is het bewezen dat video’s veel effectiever zijn dan statische beelden, omdat ze emoties kunnen oproepen en een verhaal kunnen vertellen.
Het mooie is dat videoadvertenties op Pinterest niet alleen effectief zijn, maar ook gemakkelijk te maken en te beheren. Je kunt je boodschap op een visueel aantrekkelijke manier overbrengen en tegelijkertijd je doelgroep gericht bereiken.


Door gebruik te maken van deze verschillende typen advertenties, kun je je boodschap op een creatieve en aantrekkelijke manier presenteren aan je doelgroep. Of je nu wilt inspireren, informeren of verkopen, er is altijd een advertentieformaat dat bij jouw doelen past. Het is belangrijk om te begrijpen dat Pinterest Ads je de mogelijkheid biedt om je advertenties aan te passen aan de interesses en behoeften van je doelgroep. Door gebruik te maken van de uitgebreide targetingopties, zoals demografische gegevens, interesses en zoekwoorden, kun je je advertenties richten op de mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw aanbod.

Pinterest advertentiedoelen

De Ads Manager van Pinterest heeft vijf advertentiedoelen waar je uit kan kiezen:

Merkbekendheid

Dit doel is bedoeld om je naam bekend te maken, of het nu gaat om je bedrijf of de lancering van een specifiek product. Dit is als de losse glitter van reclamedoelen: overal ontdekt worden door iedereen, in elke hoek en spleet (van het internet), voor de komende weken en maanden.

Aanbevolen Pinterest advertentietypen: Gepromote Pins, Shopping advertenties

Videoweergaven

Een duidelijk doel om zo veel mogelijk kijkers naar je content te trekken. Dit werkt voor elk type video pin, inclusief specifieke productpromoties of algemene video’s over het verhaal van je merk.

Aanbevolen Pinterest advertentietypen: Video Pins

Overweging

Dit doel draait allemaal om de klikken op je Pin. Met andere woorden, websiteverkeer genereren. Dit doel is bedoeld voor mensen die al bekend zijn met jou en je verder wilt leiden in je funnel.

Aanbevolen Pinterest advertentietypen: Collectieadvertenties, Carrouseladvertenties

Conversies

Conversie campagnes richten zich op het behalen van een specifiek resultaat, of dat nu een verkoop, aanmelding voor een evenement of een andere vorm van inschrijving is. Hiervoor wordt een trackingcode op je website gebruikt om de campagne automatisch aan te passen op basis van eerdere prestaties.

Pinterest raadt aan om je campagne 3-5 dagen de tijd te geven voordat je aanpassingen maakt, zodat de trackingcode voldoende gegevens kan verzamelen om de campagnetargeting en -doelen automatisch aan te passen.

Aanbevolen Pinterest advertentietypen: Shopping advertenties, Collectieadvertenties, Idee Pins

Catalogusverkoop
Specifiek voor e-commerce zijn deze advertenties gericht op het behalen van een specifiek type conversie: een productverkoop. Zowel individuele Shopping advertenties als Collectieadvertenties kunnen dit doel bereiken.

Aanbevolen Pinterest advertentietypen: Shopping Pins, Collectieadvertenties (of zelfs Product Rich Pins gratis!)

Grootte van de advertenties

Voor verschillende advertentietypes, worden verschillende voorwaarden en specificaties vereist van het advertentiemateriaal. We hebben ze onderstaand alvast voor je opgesomd.

Idee Pins advertentie specificaties

 • Beeldverhouding: 9:16 (minimale grootte 1080×1920)
 • Formaat: Video (H.264 of H.265, .MP4, .MOV of .M4V) of afbeelding (.BMP, .JPG, .PNG, .TIFF, .WEBP). Maximaal 20 MB per afbeelding of 100 MB per video.
 • Lengte: 3-60 seconden per videoclip, maximaal 20 clips per Idea Pin
  Tekst: Maximaal 100 tekens voor de titel en 250 tekens per dia in een tekstvak.
 • Veiligheidszone: Om ervoor te zorgen dat tekst en andere elementen zichtbaar zijn op alle apparaten, houd je belangrijke inhoud op deze afstand van de randen van je 1080×1920 afbeelding of video:
  • Bovenkant: 270 px
  • Links: 65 px
  • Rechts: 195 px
  • Onderkant: 440 px

Collectie advertentie specificaties

 • Optie 1: Held/uitgelichte afbeelding: .JPG of .PNG, 10 MB of minder met een beeldverhouding van 1:1 of 2:3
 • Optie 2: Held/uitgelichte video: .MP4, .M4V of .MOV H.264 of H.265 formaat. Maximaal 2 GB. Minimaal 4 seconden lang, maximaal 15 minuten. Aanbevolen beeldverhoudingen: 1:1 of 2:3.
 • Secundaire afbeeldingsgegevens: .JPG of .PNG, 10 MB of minder. Minimaal 3 afbeeldingen en maximaal 24. Aanbevolen beeldverhouding van 1:1, hoewel je ook 2:3 kunt gebruiken, maar deze worden weergegeven als 1:1.
 • Lengte van de tekst: Tot 100 tekens voor de titel en tot 500 voor de beschrijving. De beschrijving wordt alleen weergegeven in organische collectie Pins, niet in advertenties.

Carousel advertentie specificaties

 • Beeldverhouding: 1:1 of 2:3
 • Formaat: .JPG of .PNG, maximale grootte van 32 MB per afbeelding
 • Aantal: 2-5 afbeeldingen per carrousel advertentie
 • Tekst: Tot 100 tekens voor de titel en tot 500 voor de beschrijving.

Gepromote Pin advertentie specificaties

 • Beeldverhouding: 2:3 aanbevolen, 1000 x 1500 pixels
 • Formaat: 1 afbeelding (.PNG of .JPG)
 • Tekst: Tot 100 tekens voor de titel en tot 500 voor de beschrijving.
 • Extra vereisten: Moet worden geüpload naar een openbaar bord dat je bezit, mag geen materiaal van derden bevatten, moet een gespecificeerde URL hebben en mag geen verkorte URL bevatten in het omschrijvingsveld.

Hoeveel kost Pinterest Ads

Terwijl elke campagne- en advertentie-indeling verschillend is, bedroeg de gemiddelde kosten van Pinterest-advertenties in 2021 €0,13 per klik. Pinterest-advertenties zijn niet alleen veel goedkoper dan Instagram en YouTube, ze zijn ook buitengewoon effectief.

Je kunt een maximum dagbudget instellen voor je Pinterest-advertentiecampagnes. Er zijn ook twee opties voor bieden op advertentiegroepen:

Aangepaste biedingen

Je stelt het maximale bedrag in dat je wilt betalen voor elke actie in elke campagne. Er zijn minimale biedingen, die variëren per advertentie-indeling en concurrentie, maar jij hebt de controle over het maximale bod.
Bijvoorbeeld, als het minimale bod voor een klik €0,25 is, kun je je maximum instellen op €2,00. Maar als de huidige prijs op het moment dat een gebruiker op je advertentie klikte €0,75 was, spendeer je slechts €0,75.

Automatisch bieden

In 2020 gelanceerd, verlaagt automatisch bieden je advertentiekosten en verhoogt het resultaat. Pinterest past automatisch je biedingen gedurende de dag, elke dag, aan om het meeste waar voor je geld te krijgen. Het is alsof je je eigen persoonlijke advertentiemanager hebt.

Bovendien hoef je niet 24/7 aan je computer vastgelijmd te zitten om je biedingen in de gaten te houden en handmatig aan te passen. Dus ja, automatisch bieden op advertenties is een gebied waarin we allemaal graag robots laten overnemen, toch?

Tips voor adverteren op Pinterest

Pinterest is eigenlijk een soort online prikbord waar je allerlei ideeën en inspiratie verzamelt om uiteindelijk in je eigen leven toe te passen. Als bedrijf wil je graag deel uitmaken van deze inspiratie en ervoor zorgen dat mensen jouw ideeën ook echt gaan kopen. Hier zijn een paar tips om succesvol te adverteren op Pinterest:

Blend in! Op Pinterest is het juist de bedoeling dat je niet te veel opvalt, maar dat je meegaat met de rest. Zorg ervoor dat je advertentie perfect past bij de stijl van Pinterest, zodat je het beste resultaat behaalt. Vermijd bijvoorbeeld dat je logo te opvallend aanwezig is.

Zorg ervoor dat je gedeeld wordt! In de Pinterest-feed heeft jouw advertentie altijd een sponsor-label. Dit label verdwijnt zodra iemand jouw advertentie deelt. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen jouw advertentie graag willen delen. Een Pinterest-gebruiker laat zich liever inspireren door een normale post dan door een advertentie.

Denk buiten de gebaande paden! Pinterest hecht ontzettend veel waarde aan de kwaliteit en originaliteit van je bericht: het moet een totaalplaatje zijn. We raden je dan ook aan om creatief te zijn en buiten de gebaande paden te denken. Op die manier creëer je natuurlijk de hoogste kwaliteit.

Social media marketing bij

MvH Media

Pinterest marketing is een krachtige tool om jouw bedrijf te laten groeien en succes te behalen in de online wereld. Bij MvH Media zijn we experts op dit gebied en staan we klaar om jou te helpen jouw social media strategie naar een hoger niveau te tillen.

Of je nu op zoek bent naar het genereren van meer leads, het vergroten van je naamsbekendheid, het verhogen van je online verkoop of het creëren van een betrokken community, wij hebben de kennis en ervaring om jouw doelen te realiseren. Met onze gepersonaliseerde aanpak zorgen we ervoor dat jouw social media campagnes aansluiten bij jouw specifieke doelgroep en de unieke behoeften van jouw bedrijf.

Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe MvH Media jouw bedrijf kan helpen. Samen gaan we op weg naar succes!

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

 • Alle nieuwste ontwikkelingen over
 • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
 • Laatste ontwikkelingen binnen online marketing en meer
 • Maximaal één keer per maand

Meer blogs over

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?