TikTok
marketing.

Het ‘video-based’ social media platform TikTok lanceerde in 2019 en werd razend populair onder jongeren tussen 15 en 19 jaar. Zij verlieten Facebook voor TikTok. Binnen no time werd TikTok het snelst groeiende kanaal van alle social media platformen. Een logisch gevolg, aangezien de inzet van video’s een steeds belangrijkere positie krijgt binnen online marketing. We kijken meer video’s en onze aandacht blijft er langer bij hangen. Daar komt nog eens bij dat het slimme algoritme van TikTok ervoor zorgt dat je alleen video’s te zien krijgt die jij leuk vindt. Je ‘Voor Jou’ tijdlijn (waarin TikTok suggesties selecteert op basis van jouw kijkgedrag) kan dus totaal anders zijn dan die van iemand anders. Inmiddels blijkt uit cijfers dat de gemiddelde kijktijd per maand hoger is op TikTok dan op YouTube. Daarnaast is nu 67% van alle TikTok gebruikers 25 jaar of ouder. Dit betekent dat TikTok marketing steeds interessanter wordt om in te zetten, ook voor jouw bedrijf!

Het grootste voordeel van de inzet van TikTok is dat je ‘gratis’ kunt meeliften op het algoritme. Dit betekent dat je video automatisch wordt getoond aan relevante personen zodra het algoritme van TikTok merkt dat je video interessant gevonden wordt. Zo heb je binnen TikTok een veel grotere kans om buiten je eigen netwerk getoond te worden dan bij Facebook of Instagram. Binnen TikTok kun je op een laagdrempelige manier interactie opwekken met je doelgroep door bijvoorbeeld een vraag te stellen of hen op te roepen iets in de reacties te delen. Dit levert een positieve bijdrage aan de betrokkenheid en op lange termijn ook aan de naamsbekendheid van je bedrijf.

De voordelen

 • Groot bereik door TikTok algoritme
 • Vergroot betrokkenheid en interactie
 • Positieve bijdrage naamsbekendheid
 • Opbouwen van een community
 • Uitgebreide statistieken en inzichten

TikTok en zijn gebruikers

Als je op zoek bent naar een manier om je merk te promoten onder jongeren, dan is TikTok marketing iets wat je zeker moet overwegen. Maar wat is TikTok eigenlijk en hoe werkt het? TikTok is een social media platform waarop korte, creatieve video’s worden gedeeld. Gebruikers kunnen dansen, zingen, grappen maken, tutorials geven en nog veel meer. Het platform heeft meer dan 1 miljard actieve gebruikers, waarvan het grootste deel jonger dan 30 jaar is. Het is een uitstekende manier om jongere doelgroepen te bereiken en betrokkenheid te creëren bij deze doelgroepen.

Demografische gegevens van gebruikers

Bij het ontwikkelen van een TikTok marketingstrategie is het belangrijk om rekening te houden met de demografie van de gebruikers. Het grootste deel van de gebruikers is tussen de 16 en 24 jaar oud. Dit betekent dat je je content moet aanpassen aan deze doelgroep en moet zorgen dat de boodschap aansluit bij hun interesses. Het is belangrijk om authentieke en oprechte content te creëren die resoneert met de doelgroep.

Zo werkt het algoritme van TikTok

Het algoritme van TikTok werkt anders dan die van andere social media platformen. Het algoritme van TikTok is ontworpen om gebruikers steeds nieuwe en relevante content te tonen op basis van hun interesses en interacties. Het algoritme analyseert het gedrag van de gebruiker, zoals likes, shares en reacties, om te bepalen welke content het meest relevant is. Het is daarom belangrijk om interessante en relevante content te maken om de aandacht van de doelgroep te trekken.

Naast Tiktok marketing helpen wij je graag met Facebook marketing, Instagram marketing, Pinterest marketing en Twitter marketing

Een effectieve TikTok marketingstrategie creëren

Als je een succesvolle TikTok marketingstrategie wilt ontwikkelen, is het belangrijk om een plan te hebben. Het is niet voldoende om zomaar video’s te maken en te posten. Enkele belangrijke stappen die je moet nemen zijn het stellen van doelen, het identificeren van je doelgroep, het vormgeven van de boodschap van je merk en het kiezen van je type content. 

Stap 1: Doelen stellen

Bepaal wat je wilt bereiken met je TikTok marketingstrategie. Wil je meer naamsbekendheid creëren? Meer volgers aantrekken? Meer verkoop genereren? Zorg ervoor dat je doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden zijn.

Stap 2: Je doelgroep identificeren

Bepaal wie je doelgroep is en wat hun interesses zijn. Dit zal je helpen om de boodschap van je merk vorm te geven en het juiste type content te kiezen. Houd hierbij rekening met de demografische gegevens van de TikTok gebruikers.

Stap 3: Vormgeven van de boodschap van je merk

Ontwikkel een boodschap die past bij je merk en aansluit bij de interesses van je doelgroep. Het is belangrijk om authentiek en oprecht te zijn en je te richten op wat je doelgroep echt belangrijk vindt.

Stap 4: Kies het juiste type content

Bepaal welk type content het beste past bij je doelen, doelgroep en merkboodschap. Wil je humoristische video’s maken? Tutorials geven? Dansen? Het is belangrijk om content te creëren die de aandacht trekt en aansluit op de behoeften en interesses van je doelgroep.

Als je deze stappen hebt doorlopen, is het tijd om je TikTok marketingstrategie uit te voeren en aan de slag te gaan met het creëren van unieke content.

Het creëren van TikTok content

TikTok is een platform waarop je creatieve en unieke content kunt maken. Maar hoe maak je nu eigenlijk een succesvolle TikTok video? Een begrip van de verschillende soorten content, hoe je virale content kunt creëren en hoe je de laatste trends op TikTok kunt gebruiken voor je eigen content is belangrijk voor het creëren van succesvolle TikTok content.

Soorten TikTok-content

Er zijn verschillende soorten TikTok content die je kunt maken. De populairste categorieën zijn dansvideo’s, komedie-video’s, lip sync video’s, how-to video’s of tutorials, en challenges. De keuze voor het type content dat je maakt, hangt af van de doelgroep die je wilt bereiken en de boodschap die je wilt overbrengen. Het is belangrijk om een goede mix van verschillende soorten content te maken om je volgers geïnteresseerd te houden.

Virale content

Een virale TikTok video is de heilige graal voor TikTok marketeers. Maar hoe maak je nu eigenlijk een video die viraal gaat? Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan de virale potentie van een video zoals originaliteit, emotie, timing en interactie. Zorg er allereerst voor dat je content uniek is en nog niet eerder op TikTok is verschenen. Probeer ook altijd een emotionele reactie op te wekken bij de kijker, bijvoorbeeld door humor of ontroering, en geef kijkers de mogelijkheid tot interactie met je video door middel van challenges of reacties. Tot slot, timing is key: speel in op actuele gebeurtenissen en trends.

Het begrijpen van TikTok trends

Om een succesvolle TikTok strategie te ontwikkelen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste TikTok trends. Trends op TikTok veranderen snel, dus het is belangrijk om snel te handelen als je een trend wilt gebruiken voor je eigen content. Door trends te volgen en deze slim te gebruiken in je eigen content, vergroot je de kans op virale content.

Best practices voor het creëren van TikTok-content

 • Houd het kort: TikTok video’s zijn kort en krachtig. Zorg dat je je boodschap duidelijk kunt overbrengen in 15 seconden.
 • Gebruik muziek: muziek is een belangrijk onderdeel van TikTok en kan bijdragen aan het succes van je video.
 • Wees authentiek: TikTok gebruikers houden van authenticiteit. Maak geen gescripte video’s, maar laat jezelf zien zoals je bent.
 • Gebruik hashtags: hashtags maken het makkelijker om je content te vinden en vergroten de kans op virale content.
 • Wees creatief: TikTok is een platform waarop creativiteit wordt beloond. Experimenteer met verschillende soorten content en wees niet bang om te falen.

Adverteren op TikTok

TikTok advertenties kunnen een geweldige manier zijn om jouw merk te promoten en jouw doelgroep te bereiken. Maar voordat je begint met het maken van jouw campagne, moet je weten wat de verschillende soorten advertenties zijn die beschikbaar zijn en hoe je een effectieve campagne kunt maken.

Soorten TikTok advertenties

Er zijn verschillende soorten TikTok advertenties beschikbaar, waaronder:

 • Brand Takeover advertenties: Dit zijn advertenties die worden weergegeven wanneer een gebruiker de app opent. De advertentie wordt gedurende enkele seconden in volledig scherm weergegeven en de gebruiker kan niet wegklikken.
 • In-Feed advertenties: Dit zijn advertenties die tussen de video’s (feed) van gebruikers verschijnen. Deze advertenties kunnen worden overgeslagen door de gebruiker en worden weergegeven op volledig scherm.
 • Top View advertenties: Dit zijn advertenties die worden weergegeven wanneer een gebruiker de app opent. De advertentie wordt gedurende enkele seconden in volledig scherm weergegeven.

Hoe maak je een TikTok advertentiecampagne?

Om een TikTok advertentiecampagne te maken, moet je een account aanmaken bij TikTok Ads en je advertentie maken met de advertentietool. Hier zijn enkele stappen die je moet volgen om tot een effectieve campagne te komen:

 1. Bepaal jouw doelgroep: identificeer jouw doelgroep en zorg ervoor dat jouw advertenties op hen zijn gericht.
 2. Bepaal jouw doelen: wat wil je bereiken met jouw campagne? Wil je meer verkopen genereren, je merkbekendheid vergroten of iets anders bereiken?
 3. Maak jouw advertentie: zorg ervoor dat je advertentie aantrekkelijk en overtuigend is, met een duidelijke call-to-action.
 4. Bepaal jouw budget: hoeveel geld ben je bereid te besteden aan jouw campagne?
 5. Monitor jouw campagne: houd jouw campagne in de gaten en maak indien nodig aanpassingen om ervoor te zorgen dat je je doelen bereikt.

Best practices voor TikTok advertenties

 • Houd je advertenties kort en krachtig: TikTok gebruikers hebben de neiging om snel door te scrollen, dus zorg ervoor dat je advertenties kort en interessant zijn.
 • Gebruik duidelijke en pakkende afbeeldingen en video’s: zorg ervoor dat je advertenties er visueel aantrekkelijk uitzien en dat ze de aandacht trekken.
 • Voeg een duidelijke call-to-action toe: zorg ervoor dat je advertenties een duidelijke call-to-action bevatten, zoals “koop nu” of “bezoek onze website”.
 • Test je advertenties: probeer verschillende soorten advertenties om te zien wat het beste werkt voor jouw doelgroep

Door gebruik te maken van de juiste strategie en best practices, kun je een succesvolle advertentiecampagne op TikTok opzetten en je merk op een unieke manier promoten. Meer lezen over adverteren op TikTok? Ga dan naar onze pagina over TikTok adverteren!

Succes meten op TikTok

TikTok is een van de snelst groeiende social media platforms ter wereld en het is daarom belangrijk om de impact van je TikTok marketingstrategie te meten en te optimaliseren. Maar hoe meet je succes op TikTok en wat zijn de belangrijkste statistieken om op te letten?

De belangrijkste statistieken

 • Weergaven: Dit geeft aan hoeveel keer je video is bekeken. Het is belangrijk om te weten hoeveel mensen je video hebben bekeken om de effectiviteit van je content te bepalen.
 • Volgers: Dit is het aantal mensen dat je TikTok account volgt. Een groeiend aantal volgers betekent dat je content populair is en dat mensen geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.
 • Interacties: Dit omvat het aantal reacties, likes, shares en comments die je video heeft ontvangen. Het meten van deze statistieken is belangrijk om te weten hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in je merk en om te bepalen welke content het meest populair is.
 • Engagement Rate: Dit is de verhouding tussen het aantal interacties en het aantal weergaven. Deze statistiek geeft aan hoe goed je content presteert ten opzichte van het aantal mensen dat het heeft gezien.

TikTok Analytics

Om deze statistieken te tracken, biedt TikTok Analytics een schat aan informatie over jouw account en video’s. Door TikTok Analytics te gebruiken, kun je zien hoe goed je video’s presteren, welke statistieken het meest belangrijk zijn en welke content het beste werkt voor je doelgroep.

Best practices voor het meten van TikTok success

Om het succes van je TikTok strategie te meten, is het belangrijk om te kijken naar hoe deze statistieken veranderen over tijd en hoe ze zich verhouden tot je doelstellingen. Het is ook belangrijk om je concurrentie te analyseren en te zien hoe je prestaties zich verhouden tot anderen in jouw branche. Ten slotte, om het meeste uit TikTok te halen, moet je blijven experimenteren met verschillende soorten content en je prestaties blijven meten. Door deze best practices te volgen, kun je de effectiviteit van je TikTok marketing maximaliseren en je merk laten groeien op dit snelgroeiende social media platform.

Uitdagingen en kansen voor TikTok marketing

TikTok marketing biedt bedrijven veel kansen om hun merk te promoten en hun doelgroep te bereiken, vooral gezien de enorme populariteit van het platform en de hoge mate van betrokkenheid van de gebruikers. Het is echter belangrijk om ook de uitdagingen en kansen te begrijpen die gepaard gaan met het adverteren op TikTok.

Uitdagingen voor TikTok marketing

Een van de grootste uitdagingen van TikTok marketing is het begrijpen van de doelgroep en hoe zij het platform gebruiken. Hoewel het publiek van TikTok over het algemeen jong en zeer betrokken is, kan het lastig zijn om de juiste boodschap op de juiste manier over te brengen en een merkstrategie te ontwikkelen die effectief is op het platform. Een andere uitdaging is het navigeren door het voortdurend veranderende algoritme van TikTok. Dit kan van invloed zijn op de zichtbaarheid van je content en het succes van je campagnes. Het is belangrijk om te begrijpen hoe het algoritme werkt en hoe je je strategie kunt aanpassen om het meeste uit het platform te halen.

Kansen voor TikTok marketing

Een kans voor TikTok marketing is de mogelijkheid om een ​​jong en betrokken publiek te bereiken dat niet gemakkelijk toegankelijk is via andere sociale media platforms. Door creatieve en authentieke content te maken die zich richt op de interesses van de gebruikers van TikTok, kan een merk een sterkere verbinding opbouwen met zijn doelgroep en hun loyaliteit vergroten. Een ander voordeel van TikTok marketing is de mogelijkheid om viraal te gaan. Met het potentieel om enorme aantallen weergaven en betrokkenheid te genereren, kan een enkele succesvolle campagne het merk aanzienlijk vergroten en de naamsbekendheid vergroten.

Hulp nodig met TikTok marketing?

TikTok is een platform dat de aandacht heeft getrokken van veel bedrijven vanwege de grote gebruikersbasis en de hoge betrokkenheid. Het opzetten van een succesvolle TikTok marketingstrategie kan echter een uitdaging zijn, omdat het vereist dat bedrijven begrijpen hoe ze content kunnen maken die aansluit bij de doelgroep en hoe ze de prestaties van hun campagnes kunnen meten en optimaliseren. Dit is waar MvH Media als TikTok agency partner van onschatbare waarde kan zijn voor jouw bedrijf.

Als TikTok agency partner hebben onze specialisten een nauwe samenwerking met TikTok zelf en daardoor toegang tot exclusieve middelen en kennis die normaal niet beschikbaar zijn voor bedrijven die zelfstandig op TikTok adverteren. Dit kan onder meer leiden tot betere resultaten en een hogere ROI voor bedrijven die willen adverteren op TikTok. Bovendien kunnen wij expertise en ondersteuning bieden bij het opzetten en uitvoeren van effectieve TikTok campagnes, waardoor bedrijven zich kunnen richten op hun kernactiviteiten terwijl ze profiteren van de voordelen van TikTok-marketing.

Begin vandaag nog met TikTok marketing en ga viraal! Neem contact met ons op of ga naar onze pagina over TikTok uitbesteden om te zien hoe wij jouw merk op dit opkomende platform kunnen laten groeien.