tik tok marketing

TikTok helemaal hot en als je bedrijf kom je er niet meer aan onderuit om aan TikTok marketing te gaan doen. Het nieuwste social media platform richt zich op videocontent. De app, die steeds populairder wordt, heeft in Nederland miljoenen gebruikers. De gebruikers zijn vooral Generatie Z maar wordt ook steeds populairder onder millennials. Voor wie nog niet bekend is met het online platform, zullen we het even kort uitleggen. Het platform bestaat uit twee feeds. Op de eerste feed verschijnen video’s van mensen die je volgt en op de tweede feed worden video’s geselecteerd die waarschijnlijk interessant vindt. De video’s duren tussen 15 seconden en 1 minuut. In de video’s zie je vooral veel zang, dans en komedie. Creativiteit en plezier staan hier centraal. Door de verschillende verschillende fucties kan je TikTok  als marketingtool gebruiken. Je kan de video’s gebruiken om een product of dienst te promoten. Door de visuele context blijft veel makkelijker hangen bij de gebruiker waardoor hij/zij het product of bedrijf zich sneller kan herinneren. Dit heeft een positief effect op de betrokkenheid en zorgt daarnaast voor meer interactie met de gebruiker. Daarnaast maakt TikTok gebruik van Hashtags. De hashtags worden gekoppeld aan een product of bedrijf waardoor je ze kan delen en je een groter bereik creëert. Je kan als bedrijf ook deelnemen aan de hashtag challenge. Een ander voordeel van TikTok is dat het platform uitgebreide statistieken biedt. Wij helpen je graag bij het bedenken van de juiste TikTok marketing strategie, het vinden van de juiste doelroep en het opzetten van de beste advertenties. 

De voordelen

  • Creative manier van promotie
  • Vergroot de betrokkenheid en interactie
  • Creëert een groter bereik
  • Bied uitgebreide statistieken
  • Kan gekoppeld worden met andere social media accounts
  • Adverteren mogelijk

bedrijven op tiktok

De bedrijven op TikTok kunnen direct zijn welke video’s veel bekeken worden. TikTok biedt uitgebreide statistieken zodat je de demografische kenmerken van je gebruikers kan gebruiken om gerichter te adverteren. Ook kan je in je video’s een knop toevoegen die gebruikers direct naar de landingspagina leidt. Daarnaast kan je het TikTok account ook koppelen aan andere social media’s accounts om je bereik te vergroten, waardoor Social Media Marketing veel succes kan toevoegen aan je bedrijf. 

adverteren op tiktok

Sinds kort is het ook mogelijk om in Nederland en België te adverteren op TikTok. Het platform gaat in de toekomst nog meer mogelijkheden bieden die interessant zijn voor bedrijven. Daarom is het belangrijk dat je nu begint aan TikTok Marketing zodat jouw bedrijf straks kan profiteren van al deze voordelen.

 

 

tiktok uitbesteden

Door TikTok uit te besteden ga je met ons MvH media team aan de slag om de beste content te creëren. Het is belangrijk dat je van tevoren bepaald wat je wilt uitstralen als bedrijf. Wil je grappig of serieus overkomen? Je wilt natuurlijk ook niet dat klanten denken dat je het werk minder serieus neemt en alleen maar video’s maakt. Daarom is het belangrijk dat je de juiste TikTok strategie aanhoudt. Daarnaast is het belangrijk dat je actueel blijft. Wij helpen je graag zodat jij up-to-date blijft en het optimale resultaat eruit haalt.