Linkedin
marketing.

LinkedIn is een netwerksite die veel professionals met elkaar verbindt, waardoor het erg slim kan zijn om als bedrijf actief te zijn op LinkedIn en ook te starten met LinkedIn adverteren.  LinkedIn heeft meerdere doeleinden zoals het vinden van nieuwe klanten, medewerkers of samenwerkingspartners. De gebruikers bezoeken LinkedIn voor waardevolle professionele content en inzicht in marktontwikkelingen. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in je bedrijf kunnen je volgen en up-to-date blijven van de bedrijfsactiviteiten wat de betrokkenheid vergroot. Voor LinkedIn adverteren zijn er specifieke targeting opties beschikbaar. Je kan gebruikers categoriseren op bijvoorbeeld bedrijfstakken, bedrijven en functies. Hierdoor is het mogelijk om je op een hele specifieke doelgroep te richten. Een ander voordeel van LinkedIn is dat resultaten direct beschikbaar zijn. Hierdoor kan je direct zien welke advertenties de beste resultaten opleveren waardoor je de campagnes kan optimaliseren. LinkedIn adverteren heeft een positief effect op naamsbekendheid en vindbaarheid, op zowel LinkedIn als Google. Je kan je LinkedIn Marketing uitbesteden, waardoor je gaat samenwerken met specialisten om een optimaal resultaat te bereiken. Wij willen je daar graag bij helpen!

De voordelen

  • Hét kanaal voor B2B advertenties
  • Bereik professionals met specifieke targeting opties
  • Vergoot de betrokkenheid
  • Resultaten direct beschikbaar
  • Positief effect op naamsbekendheid en vindbaarheid

Linkedin uitbesteden,

opzetten en evalueren.

Door te samenwerken met een LinkedIn marketing bureau zoals MvH Media kun je de juiste LinkedIn strategie toepassen. We beginnen bij het bepalen van de doelstelling en kijken welke doelgroep hier beste op aansluit. Wil je juist nieuwe klanten of ben je op zoek naar nieuwe medewerkers? Daarnaast bepalen we het budget en beginnen we met het creëren van de campagnes. Door de juiste advertenties te plaatsen dragen we bij aan de gestelde doelstelling, bijvoorbeeld leads, sollicitaties of websiteverkeer. Nadat we strategie hebben uitgevoerd gaan we hem evalueren. 

Naast LinkedIn marketing kun je bij ons ook terecht voor Facebook marketing, Instagram marketing, Tiktok marketing en Pinterest marketing

zakelijk en persoonlijk

LinkedIn wordt vooral gezien als een zakelijk platform, maar op LinkedIn is het ook juist belangrijk om een persoonlijke kant te laten zien. Wat houdt jou bezig als ondernemer, welke plekken heb je bezocht en wie staat er eigenlijk achter het bedrijf. LinkedIn is een formeel platform om deze persoonlijke kanten van het bedrijf uit te lichten. Via LinkedIn kan je connected blijven met vele professionals en experts wat een positief effect heeft op loyaliteit en de betrokkenheid vergoot.

LinkedIn als marketing platform

VOOR BEDRIJVEN EN PROFESSIONALS

LinkedIn is een social media platform dat in 2003 werd opgericht en is uitgegroeid tot een van de meest gebruikte online platforms voor bedrijven en professionals ter wereld. Met meer dan 700 miljoen gebruikers (waarvan ruim 8 miljoen in Nederland) in meer dan 200 landen biedt het bedrijven verschillende mogelijkheden voor het opbouwen van professionele netwerken, het delen van content en het werven van werknemers. Het is een platform dat draait om relaties, netwerken en het delen van kennis en informatie.

Waarom LinkedIn marketing belangrijk is voor jouw bedrijf

LinkedIn is niet alleen een krachtig netwerkplatform, maar ook een waardevol marketingplatform voor bedrijven. Voor bedrijven biedt LinkedIn een ongeëvenaarde kans om hun merk te promoten en potentiële klanten te bereiken door middel van gerichte marketing. LinkedIn marketing kan helpen bij het vergroten van de zichtbaarheid van een bedrijf, het vergroten van de naamsbekendheid, het verbeteren van de autoriteit en het genereren van leads. Bovendien stelt LinkedIn bedrijven in staat om hun doelgroep te targeten op basis van demografische gegevens, functietitel en andere professionele criteria, waardoor de kans groter wordt dat de juiste mensen de boodschap zien. Of je nu een B2B of een B2C bedrijf hebt, LinkedIn biedt mogelijkheden voor alle soorten organisaties om hun marketing strategieën te versterken en hun doelen te bereiken. 

De voordelen van LinkedIn marketing

LinkedIn-marketing biedt een aantal voordelen voor bedrijven, waaronder:

  • Gerichte targeting: LinkedIn biedt de mogelijkheid om gericht te targeten op specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld op basis van functietitel, branche, locatie en interesses. Hierdoor kunnen bedrijven hun marketing inspanningen richten op de juiste mensen, wat de kans op succes vergroot.
  • Hoge kwaliteit leads: LinkedIn is een platform voor zakelijke professionals en potentiële klanten die op zoek zijn naar professionele connecties en waardevolle informatie. Dit maakt het een uitstekend platform om hoogwaardige leads te genereren.
  • Verhoogde zichtbaarheid: Door actief te zijn op LinkedIn en regelmatig te posten, kan een bedrijf zijn zichtbaarheid vergroten en het bereik van zijn merk vergroten.
  • Versterking van het merkimago: LinkedIn-marketing biedt bedrijven de mogelijkheid om hun merk op een professionele manier te presenteren en op deze manier hun merkimago te versterken.
  • Meetbare resultaten: LinkedIn-marketing biedt uitgebreide mogelijkheden om campagnes te meten en te analyseren, waardoor bedrijven inzicht krijgen in de effectiviteit van hun marketinginspanningen.

Het creëren van een effectieve LinkedIn marketingstrategie

Het creëren van een effectieve LinkedIn marketingstrategie begint met het bepalen van de doelstellingen van het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om de doelgroep te identificeren en te begrijpen wat hen aanspreekt en welke behoeften zij hebben. Vervolgens kan er een contentstrategie worden ontwikkeld waarbij relevante en waardevolle content wordt gedeeld die aansluit bij de interesses van de doelgroep. Daarnaast is het belangrijk om actief deel te nemen aan relevante groepen en een netwerk op te bouwen door middel van het aangaan van interactie met andere gebruikers en het delen van kennis en expertise. Het gebruik van LinkedIn Advertising kan ook worden overwogen om de zichtbaarheid van het bedrijf te vergroten. Het meten en analyseren van de resultaten is cruciaal om de effectiviteit van de strategie te beoordelen en aan te passen waar nodig.

LinkedIn profiel instellen

Een goed LinkedIn profiel is cruciaal voor bedrijven die LinkedIn als marketingplatform willen gebruiken. Het is belangrijk om een professioneel profiel te maken en een geschikte profielfoto te kiezen die past bij de uitstraling van jouw bedrijf. Daarnaast is het van belang om een boeiende kop en samenvatting te schrijven waarin de unieke eigenschappen van het bedrijf worden benadrukt. Hierbij is het belangrijk om te denken vanuit het perspectief van de doelgroep en hen te overtuigen van de toegevoegde waarde van jouw bedrijf. Door het instellen van een goed LinkedIn profiel kunnen bedrijven zich onderscheiden van concurrenten en potentiële klanten aantrekken.

LinkedIn netwerk opbouwen

Een bedrijf kan zijn LinkedIn netwerk opbouwen door allereerst relevante connecties toe te voegen, zoals klanten, leveranciers, partners en marktleiders. Door regelmatig interactie te hebben met deze connecties en hun berichten te liken, te delen en van commentaar te voorzien, wordt het netwerk van jouw bedrijf vergroot. Het is ook belangrijk om actief deel te nemen aan relevante LinkedIn groepen en zelf groepen te maken waarin kennis en expertise gedeeld worden met de doelgroep. Daarnaast kan de functie “Ook bekeken” van LinkedIn worden gebruikt om nieuwe connecties te vinden die mogelijk interessant zijn voor jouw bedrijf. Het is belangrijk om altijd relevant en waardevol te blijven voor jouw netwerk en om te streven naar langdurige relaties.

Contentcreatie op LinkedIn

Contentcreatie op LinkedIn is essentieel voor het opbouwen van een sterke aanwezigheid op het platform en het aantrekken van de juiste doelgroep. Om effectieve content te creëren die afgestemd is op de doelgroep van jouw bedrijf, is het belangrijk om te weten wat hun interesses en behoeften zijn. Vervolgens kan de content hierop worden afgestemd, bijvoorbeeld door waardevolle informatie te delen, relevante nieuwsfeiten te bespreken of interessante inzichten te bieden. Er zijn verschillende soorten content die op LinkedIn kunnen worden geplaatst, waaronder tekstuele updates, afbeeldingen, video’s, infographics en blogs. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende soorten content om te zien wat het beste werkt voor de doelgroep van jouw bedrijf. Om content te optimaliseren voor het LinkedIn-algoritme, is het belangrijk om te zorgen voor een goede structuur en de juiste zoekwoorden te gebruiken. Daarnaast kan het helpen om de content te promoten via andere kanalen en interactie aan te gaan met de doelgroep, bijvoorbeeld door vragen te stellen of te reageren op reacties. Ook kan het gebruik van hashtags helpen om de content beter vindbaar te maken voor de juiste doelgroep.

LinkedIn advertising

LinkedIn advertising biedt bedrijven de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken via verschillende soorten advertenties op het platform. Enkele van de meest voorkomende LinkedIn advertenties zijn Sponsored Content, Sponsored InMail en Display Ads. Sponsored Content stelt jouw bedrijf in staat om content rechtstreeks in de nieuwsfeed van LinkedIn leden te plaatsen. Sponsored InMail stelt jouw bedrijf in staat om gepersonaliseerde berichten rechtstreeks naar de LinkedIn inbox van de ontvangers te sturen. Display Ads verschijnen op verschillende plaatsen op de LinkedIn pagina’s en profielen van de gebruikers. Om een effectieve LinkedIn advertentiecampagne op te zetten, moet een bedrijf duidelijke doelstellingen en doelgroepen vaststellen, aantrekkelijke content maken die afgestemd is op de doelgroep, en het budget en de biedstrategie bepalen om het beste rendement op de investering te behalen. Het is ook belangrijk om de prestaties van de campagne te volgen en te optimaliseren op basis van de verzamelde gegevens en analyses.

LinkedIn marketing succes meten

Om het succes van jouw LinkedIn marketing te meten, zijn er verschillende belangrijke statistieken die je kunt bijhouden, waaronder het aantal volgers en bereik van jouw pagina, betrokkenheid bij posts en advertenties, conversieratio’s en leads. LinkedIn biedt analyses en statistieken die bedrijven kunnen gebruiken om de prestaties van hun LinkedIn marketing te evalueren. Deze analyses bevatten informatie over het publiek van jouw bedrijf, de prestaties van posts en advertenties, de betrokkenheid van jouw doelgroep en meer. Een bedrijf kan deze gegevens gebruiken om datagestuurde beslissingen te nemen om hun LinkedIn-marketingstrategie te verbeteren. Door bijvoorbeeld te onderzoeken welke soorten content beter presteren, kan jouw bedrijf zijn contentstrategie aanpassen om meer betrokkenheid en leads te genereren. Bedrijven kunnen ook experimenteren met verschillende advertentie indelingen en targetingopties om te bepalen welke het beste werken voor hun doelgroep. Het is belangrijk om regelmatig de prestaties van de LinkedIn campagnes te blijven evalueren en aan te passen waar nodig om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf het meeste haalt uit zijn LinkedIn marketing.

Best-practices voor LinkedIn marketing

Er zijn enkele best practices die jouw bedrijf kan volgen om LinkedIn marketing succesvol te maken. Ten eerste is het belangrijk om een consistente merkstem te behouden in alle berichten en communicatie op het platform. Dit betekent dat jouw bedrijf een duidelijke boodschap en tone of voice moet hebben die past bij het merk en de doelgroep. Daarnaast is het belangrijk om het publiek actief aan te spreken door middel van opmerkingen en directe berichten. Door in te gaan op reacties op berichten of het delen van interessante content van anderen, kan het bedrijf een betrokken community opbouwen en meer interactie genereren. Een andere best practice is om veelvoorkomende fouten in LinkedIn marketing te vermijden, zoals het spammen van gebruikers met ongevraagde berichten of het plaatsen van te commerciële berichten die niet relevant zijn voor jouw doelgroep.

Betaalde vs. organische (gratis) resultaten

LinkedIn biedt zowel betaalde als organische (gratis) resultaten voor bedrijven die het platform gebruiken om hun merk en bedrijf te promoten. Organische resultaten op LinkedIn zijn gratis. Dit betekent dat jij inhoud kunt delen, deelnemen aan discussies in LinkedIn-groepen, en relaties kunt opbouwen zonder enige kosten. Organische resultaten zijn vaak de basis van elke LinkedIn marketingstrategie, omdat ze jouw bedrijf in staat stellen om jouw merk op te bouwen en relaties op te bouwen met jouw doelgroep zonder directe kosten. Betaalde resultaten op LinkedIn zijn advertenties die worden weergegeven in de LinkedIn-feed van gebruikers. Deze advertenties bieden bedrijven de mogelijkheid om hun doelgroep te targeten op basis van specifieke demografische gegevens, functies, locaties en meer. Door het gebruik van gerichte advertenties kunnen bedrijven hun boodschap aan de juiste mensen leveren, waardoor de kans groter wordt dat ze een positieve reactie ontvangen. Aan het plaatsen van betaalde advertenties op LinkedIn zitten wel directe kosten verbonden, maar het kan zeer effectief zijn als onderdeel van een algehele LinkedIn Marketingstrategie. Over het algemeen kunnen zowel betaalde als organische resultaten op LinkedIn een belangrijk onderdeel zijn van jouw LinkedIn marketingstrategie. Het is belangrijk om beide benaderingen te overwegen en te evalueren welke het beste werkt voor jouw specifieke doelstellingen en budget. Door een gebalanceerde benadering te hanteren en zowel organische als betaalde resultaten te gebruiken, kun je jouw kansen op succes op LinkedIn aanzienlijk vergroten.

Toekomstige trends in LinkedIN marketing

LinkedIn blijft een belangrijk marketing platform voor bedrijven en zal waarschijnlijk alleen maar belangrijker worden in de toekomst. Een belangrijke trend die we zien is de opkomst van videocontent op LinkedIn. Video’s zijn een krachtig medium om boodschappen over te brengen en betrokkenheid te creëren bij jouw doelgroep. Bedrijven zullen daarom moeten investeren in hoogwaardige videocontent om succesvol te blijven op LinkedIn. Een andere trend is de toename van live content en interactie op LinkedIn. Live video’s en webinars worden steeds populairder en bieden bedrijven de mogelijkheid om op een authentieke manier in contact te komen met hun publiek. Het is daarom belangrijk voor bedrijven om te investeren in hoogwaardige live content en interactieve evenementen om engagement te stimuleren.

 

Tot slot zal personalisatie een belangrijke rol blijven spelen in de toekomst van LinkedIn marketing. Door gebruik te maken van gegevens over hun publiek kunnen bedrijven gepersonaliseerde content leveren die afgestemd is op hun doelgroep. Het is daarom belangrijk om de juiste gegevens te verzamelen en deze effectief te gebruiken om content en advertenties aan te passen aan de individuele behoeften en interesses van de doelgroep. Om voorop te blijven lopen in LinkedIn marketing, moeten bedrijven zich blijven aanpassen aan deze trends en blijven investeren in hoogwaardige content en technologieën om hun publiek betrokken te houden. Bedrijven die dat doen, zullen in staat zijn om op te vallen tussen het steeds maar groeiende aantal bedrijven op LinkedIn en succes te behalen.

Linkedin marketing bureau

mvh media

In deze tijd van digitale transformatie en groeiende online aanwezigheid is LinkedIn marketing een krachtige manier voor bedrijven om hun merk te promoten, leads te genereren en hun klantenbestand uit te breiden. Door een effectieve LinkedIn marketingstrategie te creëren, kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie en de aandacht van hun doelgroep trekken. Het is essentieel om te investeren in een professioneel LinkedIn-profiel, waardevolle content te creëren en te delen, en te netwerken met marktleiders en potentiële klanten. Het is ook belangrijk om de prestaties te meten en gegevensgestuurde beslissingen te nemen om de strategie voortdurend te verbeteren. Door best practices te volgen en zich aan te passen aan toekomstige trends, kunnen bedrijven hun LinkedIn marketinginspanningen maximaliseren en een blijvende indruk achterlaten in de digitale wereld.

 

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren partner voor het uitbesteden van jouw LinkedIn marketing, dan is MvH Media de perfecte keuze. Met ons jonge en ambitieuze team van social media specialisten hebben we in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het optimaliseren van LinkedIn marketingstrategieën voor diverse klanten, zowel in binnen- als buitenland. Wij weten als geen ander hoe we de beste resultaten kunnen behalen op dit professionele sociale netwerk, en we zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op dit gebied. Bij MvH Media streven we er altijd naar om de beste online oplossingen te bieden die passen bij jouw specifieke behoeften en doelstellingen, zodat jij het gewenste online resultaat behaalt!

Benieuwd wat LinkedIn marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op en vergroot de online zichtbaarheid van jouw bedrijf op LinkedIn!