Instagram Highlights

Instagram Highlights zijn een functie op Instagram waarmee gebruikers belangrijke en waardevolle verhalen en momenten kunnen vastleggen en permanent kunnen weergeven op hun profielpagina. Het stelt gebruikers in staat om specifieke Instagram Stories te selecteren en ze te groeperen in categorieƫn, die vervolgens als hoogtepunten worden weergegeven onder de bio van het profiel. Instagram Highlights bieden een manier om de belangrijkste content te presenteren en de zichtbaarheid en toegankelijkheid ervan te vergroten.

Hoe worden Instagram Highlights gebruikt?

Om een Instagram Highlight te maken, kunnen gebruikers een bestaande Instagram Story selecteren of een nieuwe maken. Vervolgens kunnen ze de Story toevoegen aan een specifieke Highlight-categorie en een titel geven die de inhoud ervan beschrijft. Gebruikers kunnen meerdere Highlights maken en ze vervolgens op hun profielpagina ordenen en bewerken.

De Highlights blijven permanent op het profiel van de gebruiker staan, zelfs nadat de oorspronkelijke Stories zijn verdwenen. Hierdoor kunnen volgers de Highlights op elk gewenst moment bekijken en belangrijke momenten herbeleven.

Waarom zijn Instagram Highlights belangrijk voor Social Media Marketing?

Instagram Highlights zijn belangrijk voor social media marketing omdat ze een georganiseerde en gemakkelijk toegankelijke verzameling van belangrijke content bieden. Het stelt merken en contentmakers in staat om hun meest waardevolle verhalen en informatie op een prominente plaats te presenteren, waardoor volgers ze gemakkelijk kunnen ontdekken en bekijken.

Met Instagram Highlights kunnen merken zichzelf presenteren, hun producten of diensten in de schijnwerpers zetten, tutorials delen, evenementen markeren, FAQ’s beantwoorden, en nog veel meer. Het biedt een manier om een blijvende indruk achter te laten en een positieve merkervaring te creĆ«ren voor volgers.

Bovendien kunnen Instagram Highlights fungeren als een verlengstuk van de merkidentiteit en storytelling. Door Highlights op een consistente en aantrekkelijke manier vorm te geven, kunnen merken hun unieke stijl en boodschap overbrengen, waardoor ze zich onderscheiden van andere profielen.

Kennisbank