Content SEO

Ben je relatief nieuw in de wereld van zoekmachine optimalisatie dan heb je vast content SEO voorbij horen komen. Maar waar moet je beginnen en hoe pas je dit het beste toe? Onze specialisten van MvH Media weten precies wat er voor nodig is om jouw website te laten ranken en hoe je dit kan doen met SEO content.

Laten we beginnen bij het begin.

De voordelen

 • Gratis klikken van relevante bezoekers
 • Groeiend verkeer naar je website
 • Vergroot de vindbaarheid én autoriteit van je website 
 • Verbeter de overall kwaliteit van je website
 • Meer bezoekers, leads en conversies

Wat is content SEO?

Content SEO is een strategie hoe je met behulp van de content op je website een betere positie kan behalen in zoekmachines als Google en Bing. Dit is een combinatie van tekstuele content, maar ook afbeeldingen en video’s.

De content op de website wordt specifiek om zoektermen gebouwd die relevant zijn voor jouw doelgroep. Zoekmachine lezen op jouw website en bepaal aan de hand van de informatie die zo krijgt op welke positie jouw website/pagina wordt getoond. Dit is dan ook een van de belangrijkste ranking factoren voor zoekmachines en daardoor een vitaal onderdeel van je SEO strategie.

Hoe pas je content SEO toe?

Met content SEO creëer je stapsgewijs een plan van aanpak om relevante teksten en pagina’s voor je doelgroep op te zetten. Dit doe je met de volgende stappen

 1. Zoekwoordenonderzoek
 2. Zoekintentie bepalen
 3. Content schrijven
 4. Afbeeldingen en video

1. Zoekwoordenonderzoek

Een zoekwoordenonderzoek is een analyse om te achterhalen welke termen je potentiële klanten gebruiken om de diensten, producten of informatie te vinden die je aanbiedt. Hierbij is het belangrijk je echt in je potentiële klant in te leven om de juiste termen te achterhalen.

Denk hierbij aan losse woorden, maar ook aan termen met meerdere woorden of kleine zinnen.

2. Zoekintentie bepalen

Na het achterhalen van relevante zoektermen ga je de intentie onderzoek. Wil een potentiële klanten iets kopen of is hij of zij enkel op zoek naar informatie. Iemand met een koopintentie wil graag op een product- of categoriepagina terechtkomen, terwijl iemand maar een informatieve intentie graag een blog of artikel te zien krijgt.

3. Content schrijven

Nadat je de juiste zoekwoorden hebt gevonden en de juiste intentie eraan hebt gekoppeld, ga je aan de slag met het schrijven van de content. Zorg dat je in de koppen (headers) en de tekst de belangrijkste zoekwoorden en varianten daarvan gebruikt. Let op dat je ze ook niet te veel gebruikt. Voor zoekmachines is de kwaliteit van de content het belangrijkste. Het moet voor de lezer interessant en relevant zijn.

4. Afbeeldingen en video

Passende afbeeldingen en video’s zijn een belangrijk onderdeel van content SEO. Kies een afbeelding/video die pas bij het onderwerp en geef deze ook naam die dit omschrijft. Hierdoor begrijpt de zoekmachine beter wat er op jouw pagina staat en kan beter ranking stimuleren.

Onze specialisten

helpen je mee

Wil je beter vindbaar worden in zoekmachines dan is het op de juiste manier toepassen SEO content noodzakelijk. Wil je hulp bij het creëren van de beste contentstrategie? Onze specialisten denken graag met je mee om een op maat gemaakte strategie op te stellen. Neem contact met ons op voor meer informatie!

SEO expertises

Wat we voor jou kunnen doen.

zoekwoordenonderzoek

Organisch beter vindbaar worden in de zoekmachines. Dit start je met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. 

techniek

Belangrijke basis voor jouw website of webshop. De techniek moet hiervan tiptop in orde zijn! Waar je allemaal op moet letten? Daar helpen wij jou mee. 

linkbuilding

We denken graag mee om het maximale rendement uit jouw online positionering te halen.

SEO dashboard

Krijg inzicht in de behaalde prestaties van al je marketingactiviteiten. 

lokale SEO

Voor bedrijven met een winkel, restaurant, kantoor of andere locatie is online vindbaar zijn met je fysieke locatie met behulp van lokale seo onmisbaar.

SEO copywriting

Overtuigende SEO-teksten nodig die écht aansluiten bij jouw doelgroep? Dit levert goede rankings en conversie op.

SEO content optimalisatie

Meer bezoekers naar je website of webshop trekken met de juiste content? Wij helpen je op weg!

SEO consultancy

We denken graag mee om het maximale rendement uit jouw online positionering te halen.

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

 • Alle nieuwste ontwikkelingen over
 • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
 • Laatste ontwikkelingen binnen online marketing en meer
 • Maximaal één keer per maand

Meer blogs over

zoekmachine optimalisatie

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?