De x-default hreflang tag is een HTML-attribuut dat wordt gebruikt in het kader van internationale SEO (Search Engine Optimization) om aan zoekmachines te laten weten welke versie van een website de standaardtaal of landversie vertegenwoordigt wanneer er geen specifieke taal- of landinformatie beschikbaar is. Het is een belangrijk hulpmiddel om ervoor te zorgen dat zoekmachines de juiste versie van een website tonen aan gebruikers op basis van hun locatie en taalvoorkeur.
Hoe wordt de x-default hreflang tag gebruikt?
De x-default hreflang tag wordt toegevoegd aan de HTML-head van de startpagina van een website. Het wordt samen met andere hreflang tags gebruikt om de relatie tussen verschillende taal- en landversies van een website aan te geven. De x-default hreflang tag wordt specifiek gebruikt wanneer er geen specifieke taal- of landinformatie beschikbaar is voor een gebruiker.
Wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert, proberen zoekmachines de meest relevante resultaten te tonen op basis van de taal en locatie van de gebruiker. De x-default hreflang tag helpt zoekmachines om de juiste versie van een website te identificeren en weer te geven in situaties waarin er geen specifieke taal- of landinformatie beschikbaar is.
Bijvoorbeeld, als een gebruiker vanuit Nederland een zoekopdracht uitvoert, maar er is geen specifieke Nederlandse versie van een website beschikbaar, dan kan de x-default hreflang tag aangeven dat de standaardtaalversie van de website moet worden weergegeven.
Waarom is de x-default hreflang tag belangrijk voor SEO?
De x-default hreflang tag is belangrijk voor SEO omdat het helpt om de juiste versie van een website aan gebruikers te tonen op basis van hun taal- en locatievoorkeuren. Door de juiste taal- en landversies van een website weer te geven, kunnen gebruikers een betere gebruikerservaring hebben en relevantere inhoud krijgen.
Zonder de x-default hreflang tag bestaat het risico dat zoekmachines de verkeerde versie van een website tonen aan gebruikers, wat kan leiden tot verwarring en een slechte gebruikerservaring. Dit kan op zijn beurt van invloed zijn op de rangschikking en zichtbaarheid van de website in zoekresultaten.
Kennisbank
- 301 HTTP status code
- 404 HTTP status code
- A/B testen
- Alt tekst
- Alt-tag
- Anchor tekst
- Backlinks
- Bereik
- Black hat SEO
- Bouncerate
- Breadcrumbs
- Broken link
- Canonical
- Clickbait
- Conversie
- Core web vitals
- Crawlen
- CTR
- Cumulative layout shift (CLS)
- Customer journey
- Dofollow link
- Domein autoriteit
- Doorway page
- Dropshipping
- Duplicate content
- Dwell time
- First Input Delay (FID)
- Googlebot
- H1 tag
- Headings
- Hreflang tag
- HTTP Header
- HTTP status codes
- Interne linkbuilding
- Interne links
- JSON-LD
- Keyword density
- Keyword stuffing
- Landingspagina
- Largest contentful paint (LCP)
- Linkbuilding
- Linkjuice
- Local Pack
- Long tail zoekwoorden
- Meta data
- Meta description
- Meta titel
- No-index
- Nofollow link
- Organische verkeer
- Orphan page
- Outbound link
- Rank tracker
- Rankingsfactoren
- Redirect
- Rich snippets
- Robots.txt
- Schema markup
- Search console
- SERP
- Short tail zoekwoorden
- Sitemap
- Spider
- SSL-certificaat
- Structured data
- Structured data FAQ
- Tone of voice
- URL parameters
- Voice search
- White hat SEO
- x-default hreflang tag
- Zoekmachine
- Zoekvolume
- Zoekwoord dichtheid
- Zoekwoord positie
- Zoekwoordonderzoek