Structured data

Structured data is een gestructureerde manier om informatie over een webpagina te markeren, zodat zoekmachines precies weten wat er op die pagina staat. Dit wordt gedaan met behulp van schema markup, een specifieke vocabulary die wordt toegevoegd aan de HTML van een webpagina. Schema markup gebruikt gestandaardiseerde tags om informatie, zoals productinformatie, evenementdetails, beoordelingen, openingstijden en meer, te markeren en te structureren. Hierdoor kunnen zoekmachines de content beter begrijpen en gebruiken om rijke zoekresultaten te genereren.

Hoe wordt structured data gebruikt?

Structured data wordt meestal toegevoegd aan de HTML van een webpagina met behulp van schema markup. Schema markup maakt gebruik van gestandaardiseerde tags om informatie te markeren en te structureren. Deze tags worden toegevoegd aan de HTML-code van een webpagina en helpen zoekmachines om belangrijke informatie te begrijpen. Hierdoor kunnen zoekmachines rijke zoekresultaten tonen, zoals rich snippets, knowledge panels en carrousels, die meer informatie en context bieden aan gebruikers nog voordat ze op een zoekresultaat klikken.

Waarom is structured data belangrijk voor SEO?

Structured data speelt een cruciale rol in SEO. Het helpt zoekmachines om de inhoud van een website beter te begrijpen en te indexeren, en kan leiden tot betere zichtbaarheid in de zoekresultaten. Hier zijn enkele redenen waarom structured data belangrijk is voor jouw SEO-strategie:

– Verbeterde zichtbaarheid: Door schema markup en structured data toe te voegen aan je website, kunnen zoekmachines rijke zoekresultaten genereren die meer informatie en context bieden aan gebruikers. Dit kan resulteren in hogere click-through rates (CTR) en betere zichtbaarheid in de zoekresultaten, wat kan leiden tot meer organisch verkeer naar je website.
– Betere gebruikerservaring: Rijke zoekresultaten, zoals rich snippets en knowledge panels, bieden gebruikers meer informatie en context voordat ze op een zoekresultaat klikken. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren door gebruikers te helpen relevante informatie te vinden en een weloverwogen keuze te maken voordat ze doorklikken naar je website.
– SEO-voordeel: Het gebruik van structured data kan ook leiden tot een SEO-voordeel ten opzichte van concurrenten. Zoekmachines kunnen de gestructureerde informatie gebruiken om beter te begrijpen waar je website over gaat en dit kan voordelen geven in het bepalen van rankings op bepaalde zoekwoorden.

Op deze manier kan structured data jouw zichtbaarheid flink verbeteren en moet dan ook onderdeel zijn van iedere SEO-strategie.