Breadcrumbs

Breadcrumbs, ook wel bekend als broodkruimelnavigatie, zijn een navigatiehulpmiddel op websites dat de hiërarchische structuur van een website toont en de locatie van de huidige pagina binnen die structuur aangeeft. Breadcrumbs worden weergegeven als een reeks links, meestal bovenaan de pagina, die de bezoeker kunnen helpen om gemakkelijk terug te navigeren naar hogere niveaus van de website.

Hoe worden Breadcrumbs gebruikt?

Breadcrumbs worden gebruikt om de gebruikerservaring op een website te verbeteren en om zoekmachines te helpen de structuur van de website beter te begrijpen. Ze worden geplaatst bovenaan de pagina en bevatten typisch een reeks links die de hiërarchie van de website weergeven, beginnend met de startpagina en eindigend met de huidige pagina.

Breadcrumbs kunnen worden weergegeven in verschillende formaten, zoals horizontale lijsten, paden met scheidingstekens of dynamische broodkruimels. Ze kunnen ook worden verrijkt met gestructureerde gegevens om zoekmachines extra context te bieden over de relatie tussen de pagina’s.

Waarom zijn breadcrumbs voor SEO belangrijk?

Voor zoekmachines geven breadcrumbs belangrijke informatie over de hiërarchie en relatie tussen pagina’s op de website. Dit kan helpen bij het begrijpen van de context en relevantie van elke pagina, wat kan leiden tot een betere indexering en zichtbaarheid in zoekresultaten.

Voor gebruikers bieden breadcrumbs een visuele indicatie van waar ze zich bevinden op de website en hoe ze naar andere pagina’s kunnen navigeren. Dit verhoogt de gebruikersbetrokkenheid en vermindert het bouncepercentage, wat gunstig is voor SEO.

Kennisbank