E-commerce
marketing.

In een wereld waarin een groot deel online afspeelt, is e-commerce marketing een onmisbaar onderdeel. Jij hebt een website, dus je wilt naamsbekendheid. Evenzo belangrijk, je wilt je online verkopen vergroten. Nogal logisch dat jij je in de wereld van e-commerce marketing verdiept. Hoe dit voor jou het beste werkt en hoe je dit inzet, hangt af van jouw doelstellingen. Het goede nieuws, wij kunnen je daarbij helpen.

 

Wist je dat

  • Een strategisch online marketing plan onnodige online marketing kosten voorkomt?
  • Een strategisch online marketing plan ook een uitgebreide concurrenten analyse bevat?
  • Een strategisch online marketing plan voor zowel kleine webshops als grote internationale spelers van toepassing is?

WAT IS

E-COMMERCE MARKETING?

E-commerce marketing moet je niet verwarren met e-marketing. De nuance zit op de verkoop van producten en/of diensten. Bij e-commerce marketing is alles gericht op het online verkopen. Terwijl bij e-marketing de communicatie online plaatsvindt, maar de verkopen niet. E-commerce marketing is de verzamelterm van alle strategieën, tactieken en acties die worden gebruikt om de online verkopen te vergroten en het merk te promoten. De variatie is te onderscheiden in de verschillende kanalen en de technieken:

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • Zoekmachine adverteren (SEA)
  • Social media marketing
  • Email marketing
  • Marketplaces
E-commerce zet je in om enerzijds een online aanwezigheid op te bouwen waar een potentiële klant niet omheen kan. Met het doel om deze als loyale klanten bij jouw organisatie aan te trekken.

HOE ZIET E-COMMERCE MARKETING ERUIT

BIJ MVH MEDIA?

Iedere organisatie is uniek en heeft een bepaald doel voor ogen. Een stip op de horizon. Met zoveel concurrentie en een snel veranderende online wereld, is het zoeken naar de juiste weg. Daar heb je zelf helaas niet alle tijd voor en zelfs als je die wel hebt, ontbreekt het mogelijk aan de kennis. Bij MvH Media hebben wij de juiste specialisten die de weg kennen in het land van online marketing.

Om jouw e-commerce strategie tot een passende jas te maken, helpen we jou bij MvH Media van begin tot eind, bij het ontbrekende puzzelstukje of bij een check van jouw huidige vertrekpunt. Kortom, we passen ons aan jouw wensen aan. We hebben verschillende specialisten die jou kunnen helpen bij wat voor jullie organisatie nodig is.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Een beter vindbare website en gratis verkeer naar jouw website? Met deze strategie voor lange termijn helpen onze SEO-specialisten jou om organische bezoekers te trekken. Voor e-commerce biedt dit diverse specialistische kansen die je moet hebben om de concurrentie aan te kunnen. Denk hierbij aan zaken zoals Product Structured Data, Breadcrumbs, Facet Navigatie en een heleboel content, maar ook nieuwe ontwikkelingen zoals Organic Shopping en Generative SEO komen kijken bij e-commerce SEO. Als bij niet al van deze punten een belletje gaat rinkelen, ga dan vooral een belletje plegen aan ons. Onze SEO-specialisten kunnen je dan zeker verder helpen om jouw zichtbaarheid te verbeteren. 

Zoekmachine adverteren (SEA)

Gericht verkeer binnen korte termijn naar de website trekken? De betaalde advertentiecampagnes met Google Ads en Bing Ads helpen jou om tegen betaling beter zichtbaar te zijn in de zoekresultaten. We durven eigenlijk wel te zeggen dat een e-commerce strategie zonder Google Shopping een verloren zaak is. Wanneer jouw product feed niet helemaal lekker vertoont in Google, er diverse producten worden afgekeurd, dan wil je ons eigenlijk al direct inschakelen. De overtuiging komt wel wanneer de campagne goed draait en je ziet welke omzet je hebt misgelopen. Uiteraard kunnen we jouw e-commerce website ook zichtbaar maken binnen Search, Youtube, een display campagne of gaan all-in met een Performance Max Campagne. Wanneer je voor ons kiest, dan testen wij uiteindelijk wel voor je welke strategie het beste voor jouw e-commerce platform werkt en hoeveel potentie jouw platform heeft tegen de beste ROAS.

Social media marketing

Jouw merk promoten, jouw doelgroep bereiken en betrokkenheid opbouwen? En tegelijkertijd de verkopen stimuleren? Daarvoor zet je social media op een natuurlijke en effectieve manier in. Iedereen kent wel de diverse commerciële advertenties die ze op Facebook of Instagram zien langskomen. Social Media is dan ook een relatief goedkope manier om je zichtbaar te maken bij jouw doelgroep. Dit betekent dat bij een sterke strategie je meer geld in eigen zak houdt of je juist wat extra inzet om aan je branding te werken. Onze social media specialisten zijn niet alleen creatief, maar weten ook heel goed waar jouw budget naartoe gaat en hoeveel dit kan opleveren. 

E-mail marketing

De digitale brief, laagdrempelig en super effectief. Dankzij gepersonaliseerde e-mails heb jij een directe communicatie met jouw (potentiële) klanten. Om te informeren, te promoten en te stimuleren. Het is daarnaast niet zozeer een tool om nieuwe klanten te bereiken, nee e-mailmarketing is vooral sterk om klanten een herhaalaankoop te laten. E-mailmarketing biedt daarnaast ook diverse automatisatie mogelijkheden waardoor je continue bij jouw belangrijkste doelgroep in de picture kan blijven. Iedereen die een marketing boek heeft gelezen of een studie heeft gevolgd, kent de regel wel dat een het aantrekken van een nieuwe klant 6 tot 7 keer zoveel dan het behouden van een bestaande klant. Die regel gaat bij e-commerce marketing ook op, dus waarom zou je dit niet gebruiken als goede rede om jouw e-mailmarketing op te zetten?

Marketplaces

Het verkopen van je product hoef je helemaal niet vanaf je eigen website te doen. Iedereen kent de zoekmachines Google en Bing, maar eigenlijk een net zo grote zoekmachine is Amazon en in Nederland ook bijvoorbeeld Bol.com en Zalando. Wanneer jouw klant zijn zoektocht in Bol.com begint, dan ga je hem met je eigen website nooit bereiken. In dit geval is het handig om in te zetten op Marketplaces. Bij Marketplaces zorgen onze specialisten ervoor dat je een goede zichtbaarheid krijgt wanneer in deze Marketplaces naar jouw productgroepen wordt gezocht. Dit kan zowel met advertenties als het creëren van organische zichtbaarheid. Een hele wereld an sich. 

E-COMMERCE

UITBESTEDEN

Het kan zo verleidelijk zijn om e-commerce helemaal zelf aan te pakken en uit te voeren. Het is een continu proces dat vraagt om tijd, ervaring en kennis. Dus wil je jouw strategie serieus neerzetten, dan is het slim om hiervoor eens te kijken naar de mogelijkheden met onze specialisten.

We zijn jouw partner en luisteren naar jullie wensen. Wij zorgen ervoor dat jij tijd bespaart. Wij brengen expertise, kennis, ervaring en de juiste tools mee aan tafel. Groeit of krimpt jouw onderneming? Dat schalen wij op of af. Jij profiteert van effectieve e-commerce strategieën terwijl online business de ene doelstelling na de andere behaalt.