Adverteren op Bing

Iedere bedrijf met een website wil natuurlijk dat deze goed gevonden wordt door potentiële klanten. Naast adverteren op Google, kun je ook adverteren op Bing. Maar wat is Bing Ads nu eigenlijk, waarom zou je op Bing adverteren en wat zijn de verschillen met Google Ads? En hoe kan MvH Media jou helpen om het meest uit jouw strategie te halen?

Wat is Bing Ads?

Bing Ads is een advertentieplatform van Microsoft waarmee je kunt adverteren op de zoekmachine Bing en op verschillende andere websites en apps die bij het Microsoft-netwerk horen. Bing is de op een na grootste zoekmachine wereldwijd en heeft een marktaandeel van zo’n 3%, wat misschien niet veel lijkt, maar toch gaat het hier om miljoenen gebruikers. Met Bing Ads kun je dus een groot en divers publiek bereiken.

Waarom adverteren op Bing?

Er zijn verschillende redenen waarom adverteren op Bing een slimme keuze kan zijn voor jouw website:

  1. Minder concurrentie: Omdat Bing minder bekend is dan Google, is er minder concurrentie op de zoekresultatenpagina. Hierdoor is het makkelijker om een hogere positie te behalen en meer clicks naar je website te genereren.
  2. Gericht adverteren: Met Bing Ads kun je gericht adverteren op je doelgroep op basis van demografische gegevens, locatie en interesses. Hierdoor bereik je enkel mensen die écht geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.
  3. Goedkoper adverteren: Doordat er minder concurrentie is, zijn de kosten per click vaak lager dan bij Google Ads. Hierdoor kun je met een klein budget toch veel bereiken.

Strategie Bing adverteren

Om optimaal gebruik te maken van Bing Ads is het belangrijk om een goede strategie te hebben. Enkele tips:

  • Ken je doelgroep: Het is belangrijk om te weten wie je wilt bereiken met je advertenties en wat hun interesses zijn. Dit kun je bijvoorbeeld achterhalen met behulp van data-analyse.
  • Maak gebruik van de juiste zoekwoorden: Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt in je advertenties, zodat je gevonden wordt door potentiële klanten.
  • Maak aantrekkelijke advertenties: Zorg ervoor dat je advertenties aansprekend zijn en de aandacht trekken van gebruikers. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het gebruik van visuals of een pakkende call-to-action.

De advertentiemogelijkheden

Met Bing Ads kun je diverse soorten advertenties maken, zoals zoekadvertenties, shopping advertenties, display-advertenties en video-advertenties. Zoekadvertenties zijn de meest voorkomende en worden weergegeven bovenaan de zoekresultatenpagina van Bing. Shopping advertenties zijn vooral geschikt voor webshops, omdat je hiermee je producten direct kunt tonen aan potentiële klanten. Display-advertenties worden getoond op websites en apps binnen het Microsoft-netwerk en video-advertenties worden weergegeven voor, tijdens of na een video.

Verschillende betaalmogelijkheden

Er zijn meerdere betaalmogelijkheden beschikbaar voor adverteren op Bing, waardoor je kunt kiezen voor de optie die het beste bij jouw bedrijf past. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende betaalmogelijkheden:

  • Kost per klik (CPC): Met deze optie betaal je voor elke klik die er op jouw advertentie wordt gemaakt. Je bepaalt zelf het maximumbedrag dat je bereid bent te betalen per klik. Dit is een populaire optie omdat je alleen betaalt wanneer er daadwerkelijk op jouw advertentie wordt geklikt.
  • Kost per duizend vertoningen (CPM): Bij deze optie betaal je voor elke duizend vertoningen van jouw advertentie, ongeacht of er wel of niet op wordt geklikt. Deze optie kan handig zijn wanneer je jouw merk of product wilt promoten en het belangrijk is dat jouw advertentie vaak wordt getoond aan jouw doelgroep.
  • Kost per acquisitie (CPA): Met deze optie betaal je alleen wanneer er een specifieke actie wordt voltooid, zoals het plaatsen van een bestelling of het invullen van een formulier. Deze optie kan handig zijn wanneer je specifieke doelen wilt behalen met jouw advertenties en daarvoor bereid bent extra te betalen.

De verschillende biedstrategieën en betaalmogelijkheden zijn volledig naar wens in te stellen. Jij kiest zelf een dagbudget wat het platform mag besteden aan advertenties. Is het budget op, zal er ook niet meer geadverteerd worden.Zo houdt je volledige controle over het te besteden budget.

Het is belangrijk om de verschillende betaalmogelijkheden te overwegen en te bepalen welke het beste past bij jouw bedrijf en jouw doelen voor adverteren op Bing. Door de juiste optie te kiezen, kun je ervoor zorgen dat jij het meeste uit je advertentiebudget haalt en jouw doelgroep op de meest effectieve manier bereikt.Onze specialisten bij MvH Media helpen je graag met het maken van de beste keuze.

De advertentiemogelijkheden

Met Bing Ads kun je diverse soorten advertenties maken, zoals zoekadvertenties, shopping advertenties, display-advertenties en video-advertenties. Zoekadvertenties zijn de meest voorkomende en worden weergegeven bovenaan de zoekresultatenpagina van Bing. Shopping advertenties zijn vooral geschikt voor webshops, omdat je hiermee je producten direct kunt tonen aan potentiële klanten. Display-advertenties worden getoond op websites en apps binnen het Microsoft-netwerk en video-advertenties worden weergegeven voor, tijdens of na een video.

Microsoft Advertising vs. Google Ads

Een veelgestelde vraag is hoe Bing Ads zich verhoudt tot Google Ads. Beide platformen zijn erg vergelijkbaar en bieden vergelijkbare opties voor adverteren. Het is dus belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is en of deze ook gebruik maakt van de zoekmachine Bing. Een combinatie van beide platformen komt dan ook vaak voor, omdat de doelgroep zich op beide zoekmachines bevindt.

Bing adverteren uitbesteden
aan MvH Media

Het uitbesteden van het adverteren op Bing aan MvH Media kan voordelen bieden voor bedrijven die meer willen halen uit hun online advertentiecampagnes. MvH Media is gespecialiseerd in online marketing en heeft jarenlange ervaring in het opzetten, beheren en optimaliseren van Bing-advertentiecampagnes. Door het uitbesteden van het Bing-adverteren aan MvH Media kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten en kunnen ze erop vertrouwen dat hun advertentiecampagne professioneel en effectief wordt beheerd. Onze ervaren collega’s helpen jou het meeste uit jouw campagnes te halen! Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.