Impression share

Impression Share, ook wel vertoningsaandeel genoemd, is een metric die in Search Engine Advertising (SEA) wordt gebruikt om de zichtbaarheid van je advertenties te meten. Het geeft aan hoe vaak je advertenties worden vertoond in verhouding tot het totale aantal vertoningen dat mogelijk is voor je geselecteerde zoekwoorden.

Hoe wordt Impression Share berekend?

Impression Share wordt berekend door het aantal vertoningen dat je advertenties hebben ontvangen te delen door het aantal vertoningen dat mogelijk was. Het resultaat wordt uitgedrukt als een percentage.

Er zijn verschillende soorten Impression Share:

  1. Gewogen Impression Share: Het percentage vertoningen dat je hebt ontvangen ten opzichte van het aantal vertoningen dat je daadwerkelijk hebt ontvangen.
  2. Absoluut Impression Share: Het percentage vertoningen dat je hebt ontvangen ten opzichte van het totale aantal vertoningen dat mogelijk was.

Het is belangrijk om te begrijpen dat Impression Share kan variƫren per campagne, zoekwoord en advertentiegroep.

Waarom is Impression Share belangrijk voor SEA?

Impression Share is een belangrijke metric in SEA omdat het inzicht geeft in de effectiviteit en de concurrentiepositie van je advertenties. Een hogere Impression Share geeft aan dat je advertenties goed presteren en vaak worden vertoond aan gebruikers.

Een lage Impression Share kan erop wijzen dat je kansen misloopt om je advertenties aan je doelgroep te tonen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals te lage biedingen, een lage kwaliteitsscore of concurrentie van andere adverteerders.

Door je Impression Share te monitoren en te verbeteren, kun je de zichtbaarheid van je advertenties vergroten, meer potentiƫle klanten bereiken en je SEA-campagnes optimaliseren.

Kennisbank