Search term

Search Terms, ook wel zoektermen genoemd, verwijzen naar de specifieke woorden of zinnen die gebruikers invoeren in zoekmachines zoals Google om naar informatie, producten of diensten te zoeken. Deze zoektermen vormen de basis van SEA (Search Engine Advertising) campagnes, waarbij adverteerders hun advertenties willen laten verschijnen wanneer gebruikers relevante zoektermen invoeren.

Hoe worden Search Terms gebruikt in SEA?

Binnen SEA worden search terms gebruikt om de targeting en relevantie van advertenties te optimaliseren. Adverteerders kunnen specifieke zoektermen selecteren waarop ze willen adverteren. Dit kan gebeuren via het instellen van zoekwoorden of het gebruik van matchtypen om de reikwijdte en relevantie van de advertenties te bepalen.

Wanneer een gebruiker een zoekterm invoert die overeenkomt met een ingesteld zoekwoord of matchtype, kan de advertentie worden weergegeven op de zoekresultatenpagina. Het doel is om advertenties te tonen aan gebruikers die actief op zoek zijn naar de producten of diensten die de adverteerder aanbiedt.

Waarom zijn Search Terms belangrijk voor SEA?

Search Terms zijn van cruciaal belang voor SEA vanwege de volgende redenen:

  • Relevantie: Door zich te richten op relevante zoektermen kunnen adverteerders ervoor zorgen dat hun advertenties worden weergegeven aan gebruikers die daadwerkelijk ge├»nteresseerd zijn in hun aanbod. Dit vergroot de kans op klikken en conversies.
  • Controle: Door specifieke zoektermen te selecteren en te beheren, hebben adverteerders controle over de zichtbaarheid en targeting van hun advertenties. Ze kunnen zoektermen uitsluiten die niet relevant zijn of niet converteren, waardoor hun advertentiebudget effectiever wordt gebruikt.
  • Optimalisatie: Door de prestaties van zoektermen te analyseren, kunnen adverteerders inzicht krijgen in welke termen het meest effectief zijn in termen van klikken, conversies en ROI. Dit stelt hen in staat om hun SEA-strategie├źn en biedingen te optimaliseren voor betere resultaten.

Kennisbank