Conversion tracking

Conversion tracking is een essentieel onderdeel van SEA (Search Engine Advertising) waarmee adverteerders de effectiviteit van hun advertentiecampagnes kunnen meten door het bijhouden van specifieke acties die gebruikers ondernemen nadat ze interactie hebben gehad met een advertentie. Het stelt adverteerders in staat om het aantal conversies te meten, zoals aankopen, aanmeldingen, downloads of andere waardevolle acties die ze definiëren als doelen voor hun campagnes.

Hoe wordt conversion tracking gebruikt?

Om conversion tracking te gebruiken, moeten adverteerders een trackingcode of pixel implementeren op de relevante pagina’s van hun website of app. Deze code registreert wanneer een gebruiker een gewenste actie voltooit, zoals het plaatsen van een bestelling of het invullen van een formulier. Door deze acties te meten, kan de adverteerder zien welke advertenties, zoekwoorden, advertentieposities of andere factoren hebben geleid tot de gewenste conversies.

Met conversion tracking kunnen adverteerders ook verschillende soorten conversies bijhouden, zoals first-click conversions (wanneer de advertentie de eerste interactie met de gebruiker heeft gegenereerd) en last-click conversions (wanneer de advertentie verantwoordelijk is voor de laatste interactie vóór de conversie). Dit geeft inzicht in de bijdrage van elke advertentie aan de conversie en helpt bij het optimaliseren van de advertentie-uitgaven en het verbeteren van de ROI.

Waarom is conversion tracking belangrijk voor SEA?

Conversion tracking is van cruciaal belang voor SEA om de volgende redenen: