Meta description

Een meta description is een HTML-element dat wordt gebruikt om een korte beschrijving van de inhoud van een webpagina te geven. Het is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat het zoekmachines en gebruikers helpt te begrijpen waar de pagina over gaat voordat ze erop klikken.

Hoe wordt een Meta description gebruikt?

De meta description wordt meestal weergegeven in de zoekresultatenpagina’s van zoekmachines onder de titel van de pagina. Hoewel zoekmachines de meta description niet direct gebruiken als een rankingfactor, heeft het wel invloed op de klikfrequentie van gebruikers. Een relevante en aantrekkelijke meta description kan ervoor zorgen dat meer mensen op de link naar jouw pagina klikken, wat resulteert in een hogere doorklikratio (CTR).

Om een meta description toe te voegen, moet je de juiste HTML-code in de headersectie van je webpagina opnemen. Het moet een korte, maar informatieve samenvatting van de inhoud van de pagina bevatten, idealiter tussen de 50 en 160 karakters lang.

Waarom is een Meta description belangrijk voor SEO?

Een goed geschreven meta description kan verschillende voordelen hebben voor SEO:

1. Verbeterde CTR: Een pakkende en relevante meta description kan de nieuwsgierigheid van gebruikers wekken en hen aanmoedigen om op jouw link te klikken in plaats van op andere zoekresultaten. Hierdoor stijgt de CTR en kan je meer organisch verkeer naar je website genereren.
  2. Verduidelijking van de inhoud: Door een duidelijke beschrijving van de inhoud te geven, kunnen zoekmachines beter begrijpen waar jouw pagina over gaat en deze relevanter maken voor relevante zoekopdrachten. Dit kan je helpen om beter te ranken in de zoekresultaten.
  3. Uitnodiging voor kwalitatieve bezoekers: Een nauwkeurige meta description kan ervoor zorgen dat mensen die echt geïnteresseerd zijn in jouw content op jouw website belanden. Dit betekent dat je bezoekers krijgt die meer geneigd zijn om te blijven, te converteren en betrokken te raken bij jouw website.