Lokale SEO

Net als ‘gewone’ SEO is Lokale SEO gericht op acties en strategieën om de zichtbaarheid op Google te verbeteren, maar dan wanneer mensen een (locatie-gerichte) zoekopdrachten uitvoeren. 

De voordelen van Lokale SEO:

  • 46% van alle zoekopdrachten hebben een lokale intentie
  • Jouw bedrijf prominent aanwezig binnen de zoekresultaten van Google
  • Lokale SEO zorgt voor meer online zichtbaarheid voor jouw offline locatie
  • Een grotere lokale zichtbaarheid betekent meer (offline) bezoekers, meer klanten en meer omzet
  • Optimalisatie van Google Mijn Bedrijf leidt tot verbeterde zichtbaarheid in Google én Google Maps

Wat is Lokale SEO

En waar kunnen we je bij helpen?

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is een techniek binnen zoekmachine optimalisatie met als doel het verbeteren van lokale vindbaarheid. Voor veel bedrijven met een fysieke locatie is dit dan ook een onmisbare manier van online profileren. Google en andere zoekmachines maken gebruik van lokale zoekresultaten door de locatie van iemands smartphone te bepalen. Door gebruik te maken van lokale SEO zorg je ervoor dat jouw bedrijf beter opvalt in deze lokale zoekresultaten.

GOOGLE MY BUSINESS tijdlijn

Voor lokale vindbaarheid is Google Mijn Bedrijf onmisbaar. Google voegt vrijwel maandelijks (meerdere) updates toe aan Google Mijn Bedrijf. En onze specialisten zitten daar bovenop. Sterker nog: we hebben zelf een complete up-to-date tijdlijn met alle actuele ontwikkelingen op het gebied van Google Mijn Bedrijf.  

Hoe behalen wij succes

Met lokale seo?

Lokaal zoekwoordenonderzoek
Uiteraard kijken we allereerst welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Daarvan willen we weten of ze een lokale intentie hebben. Hiervoor hebben we de tools om te zien of Google een Local-3-Pack of een Google Mijn Bedrijf-paneel weergeeft. Uiteindelijk bepalen we samen welke zoekwoorden interessant zijn voor de Lokale SEO-strategie.

Samen bespreken we de doelstellingen en wanneer dit helder is zetten we de strategie op om jouw bedrijf nog beter lokaal zichtbaar te maken. 

Nulmeting

We analyseren waar je staat aan het begin van het traject. Rank je al op bepaalde lokale keywords of is je Google Mijn Bedrijf paneel al zichtbaar getoond op zoekwoorden? Vanuit deze nulmeting stellen we een shortlist met acties op die het meeste impact zullen hebben op de Lokale SEO-strategie.

Google Mijn Bedrijf-optimalisaties

Google Mijn Bedrijf is onmisbaar in een Lokale SEO-strategie. We analyseren of de juiste informatie is geïmplementeerd, of er nog informatie of features ontbreken en of de review-score van jouw bedrijf acceptabel is.

On Page Lokale SEO

‘Gewone SEO’ speelt nog altijd een belangrijke rol in Lokale SEO. Vandaar dat we een uitgebreide SEO-audit doen waarbij we de actiepunten met de hoogste prioriteiten voor Lokale SEO opstellen in een shortlist. Zijn je landingspagina’s al geoptimaliseerd naar lokale keywords of zijn NAP-gegevens juist doorgevoerd in Structured Data?

Lokale Linkbuilding & Citations

Lokale links zijn één van de belangrijkste ranking-factoren van Google. Dit wijkt niet veel af van reguliere SEO. Een goede link of vermelding (Citations) kan van doorslaggevende waarde zijn om te ranken op lokale zoekwoorden. Wij weten precies welke links en vermeldingen je al hebt. Daarnaast helpen we je uiteraard met het vinden én verkrijgen van de juiste lokale links & vermeldingen.

Reviews Verkrijgen & Managen

Evenals links zijn ook reviews enorm belangrijk in Lokale SEO. Hoe vaak krijg jij een restaurant voorgeschoteld in Google met een gemiddelde score van 1 of 2 sterren? Juist: nooit. Google wil relevante resultaten en daarom spelen bedrijven met een goede score en goede doorstroom van reviews een belangrijke rol.

Rapporteren & Bijsturen

Omdat we niet van het woord klant houden, spreken we vaak van partners. We geloven sterk dat samenwerking tot het beste resultaat leidt. Vandaar dat we ook de voortgang van jouw lokale vindbaarheid graag met je delen door middel van rapportages. Evenals bij reguliere SEO is Lokale SEO maatwerk en zullen er altijd actiepunten zijn die ongoing zijn. Ook Google zit niet stil en blijft maar doorontwikkelen op het gebied van Local. Vandaar dat er voortdurend nieuwe acties en resultaten ontstaan die we graag met je doorspreken.

Laatste lokale blogs

Interactieve local pack voor desktop

Interactieve local pack voor desktop

De desktop versie van de local pack heeft een update ondergaan. Google heeft de kaart nu interactief gemaakt binnen de…
Definitieve doorbraak nieuwe local pack op desktop

Definitieve doorbraak nieuwe local pack op desktop

De laatste maanden is Google veelvuldig aan het testen geweest met verschillende varianten en updates van de local resultaten. Bij…
Leesbevestiging voor GBP berichten

Leesbevestiging voor GBP berichten

Met de overgang van Google mijn Bedrijf (GBP) naar Google Business Profile (GBP), heeft Google de berichtenfunctie ook beschikbaar gemaakt…

Kom een kop koffie drinken

op onze fysieke locatie

Ons fysiek bezoeken kan natuurlijk ook. Bekijk ons op Google Bedrijfsprofiel, zoek op online marketing bureau dongen of via onderstaande Map. Geen tijd om ons kantoor te bezoeken? Neem dan gerust telefonisch contact op of via ons contactformulier