SEO teksten laten schrijven

Iedereen die wel eens van SEO gehoord heeft, weet dat content een belangrijk onderdeel hiervan is. SEO teksten schrijven is een taak die je beter kunt uitbesteden aan een copywriter. Maar dan wel een copywriter die ook SEO vriendelijke teksten kan schrijven. Dit wordt nogal eens onderschat. Een goede SEO tekst schrijven, vergt zeker ook wel een beetje kennis van SEO.

Hoe schrijf je een 100% SEO-vriendelijke tekst? Het kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral als schrijven niet echt jouw favoriete bezigheid is. Gelukkig kun je een beroep doen op professionele SEO-tekstschrijvers om je te helpen. Ze kunnen bestaande teksten redigeren, optimaliseren of zelfs het hele schrijfproces uit handen nemen.

De voordelen

 • Gratis klikken van relevante bezoekers
 • Groeiend verkeer naar je website
 • Vergroot de vindbaarheid én autoriteit van je website 
 • Verbeter de overall kwaliteit van je website
 • Meer bezoekers, leads en conversies

Waarom SEO teksten zo belangrijk zijn voor je website

Content is voor elke website belangrijk. Door goede kwalitatieve content te schrijven laat je aan Google zien waar de pagina over gaat. Door een specifiek zoekwoord op je pagina te gebruiken, en deze in de belangrijkste SEO-facetten te laten terugkomen (denk aan je meta title, H1, content en overige heading tags) kan Google dit zoekwoord koppelen aan jouw pagina. Je kunt door het gebruik van zoekwoorden en secundaire zoekwoorden, dus duidelijk maken dat je pagina over bijv. ‘elektrische damesfietsen gaat’. 

Hoe specifieker je pagina is ingericht, hoe gemakkelijker en duidelijker je het ook maakt voor Google. Heb je namelijk een groot aanbod ‘Gazelle’ damesfietsen, dan kun je het zoekwoord ‘Gazelle elektrische damesfietsen’ op een aparte pagina verwerken, zodat je de content volledig kunt inrichten op dit zoekwoord. Google zal dan snel herkennen dat deze pagina over Gazelle elektrische damesfietsen gaat en je hebt dan ook veel kans om goed te gaan ranken op dit zoekwoord. Kortom gezegd: zonder content op je pagina, is het voor Google veel lastiger te bepalen waar je pagina over gaat. Verwerk daarom ook nooit teveel verschillende zoekwoorden op één pagina, ook dan heeft Google moeite met bepalen welk zoekwoord nu bij deze pagina hoort.

Waarom jij het laten schrijven van SEO teksten beter kunt uitbesteden!

Het schrijven van SEO-teksten kan een tijdrovende en complexe taak zijn. Als je je tijd en middelen effectief wilt benutten, is het uitbesteden van het schrijven van SEO-teksten een slimme zet. Hier zijn een paar redenen waarom je zou moeten overwegen om deze belangrijke taak uit handen te geven:

 • Expertise en ervaring: SEO-tekstschrijvers zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van content voor zoekmachines. Ze hebben de kennis en ervaring om de juiste zoekwoorden te identificeren, effectieve meta-tags te creëren en aantrekkelijke content te schrijven die zowel lezers als zoekmachines aanspreekt. Door experts in te schakelen, vergroot je de kans op succes en verbeter je je online zichtbaarheid.
 • Bespaar tijd: SEO-teksten schrijven vergt tijd en consistentie. Het vereist onderzoek, optimalisatie en regelmatige updates om relevant te blijven. Door het uit te besteden, kun jij je concentreren op andere belangrijke taken binnen je bedrijf, terwijl ervaren schrijvers zich bezighouden met het creëren van kwalitatieve SEO-teksten.
 • Blijf op de hoogte van trends: SEO is een continu veranderend landschap. Zoekmachines passen voortdurend hun algoritmen aan en er zijn regelmatig nieuwe ontwikkelingen in de wereld van SEO. Professionele SEO-tekstschrijvers zijn op de hoogte van deze trends en kunnen jouw content up-to-date houden met de nieuwste SEO-richtlijnen. Ze kunnen ook inspelen op veranderingen en jouw content optimaliseren voor betere rankings.
 • Verbeterde resultaten: Door SEO-teksten te laten schrijven door experts, vergroot je de kans op een hogere ranking in zoekmachines. Goed geoptimaliseerde content trekt meer organisch verkeer aan, genereert meer leads en kan uiteindelijk leiden tot meer conversies. Door te investeren in professionele SEO-tekstschrijvers, investeer je in de groei en het succes van je bedrijf.

De kosten van het schrijven van SEO teksten

De kosten van het schrijven van SEO-teksten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om de waarde en het rendement op investeringen in SEO-teksten te begrijpen, evenals de factoren die van invloed zijn op de kosten. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Kwaliteit versus prijs: Bij het zoeken naar SEO-tekstschrijvers is het verleidelijk om te kiezen voor de goedkoopste optie. Echter, de kwaliteit van de content is van cruciaal belang voor het behalen van goede SEO-resultaten. Het is essentieel om samen te werken met professionele tekstschrijvers die ervaring hebben met SEO en die in staat zijn om hoogwaardige, geoptimaliseerde content te leveren. Hoewel dit misschien een hogere investering lijkt, zal het zich op de lange termijn uitbetalen.
 • Omvang en complexiteit van het project: De kosten kunnen variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Een kort blogartikel of een pagina-optimalisatie kan minder kosten dan het schrijven van uitgebreide landingspagina’s of het optimaliseren van een hele website. Het is belangrijk om je doelstellingen en budget in overweging te nemen bij het bepalen van de omvang van het project.
 • Onderzoek en optimalisatie: Het schrijven van SEO-teksten omvat vaak uitgebreid onderzoek om relevante zoekwoorden en zoekintenties te identificeren. Daarnaast is er tijd nodig om de content te optimaliseren voor deze zoekwoorden, inclusief het schrijven van aantrekkelijke meta-tags, het verbeteren van de interne linkstructuur en het optimaliseren van de leesbaarheid. Deze extra inspanningen kunnen de kosten beïnvloeden.
 • Onderhoud en updates: SEO is een continu proces en vereist regelmatige updates en optimalisaties. Dit kan betekenen dat je periodiek nieuwe content moet laten schrijven of bestaande content moet laten bijwerken. Het is belangrijk om rekening te houden met deze voortdurende kosten om de effectiviteit van je SEO-inspanningen op lange termijn te behouden

Er zijn verschillende verdienmodellen die tekstschrijver aanhouden. Soms betaal je per woord, denk dan aan zo’n €0,025 / woord. Dit zijn echter niet de teksten die je wilt voor SEO en de kwaliteit is dan ook matig. Voor hogere kwaliteit teksten kunnen de kosten tussen de €0,07 – €0,15 variëren. Er zijn ook bedrijven die werken in de vorm van een abonnement waarbij je een x aantal teksten per maand ontvangt. Denk dan aan een uurtarief van €50 – €120 per uur, exclusief btw.

Bij het beoordelen van de kosten van het schrijven van SEO-teksten is het van belang om te kijken naar de lange-termijn voordelen en de impact op je online zichtbaarheid en bedrijfsgroei. Het investeren in kwalitatieve, geoptimaliseerde content kan leiden tot hogere rankings, meer organisch verkeer en uiteindelijk een hogere conversie. Het is verstandig om samen te werken met ervaren SEO-tekstschrijvers die je kunnen helpen bij het behalen van de beste resultaten binnen je budget.

De manieren van SEO teksten laten schrijven

Er zijn verschillende manieren om SEO-teksten te laten schrijven en in te kopen. De markt biedt verschillende bedrijven met elk hun eigen businessmodel. Welke optie het beste bij jou past, hangt volledig af van jouw situatie. Als je snel enkele eenvoudige blogs wilt laten schrijven, kan een goedkope tekstschrijver via Fiverr, waar je bijvoorbeeld €0,025 per woord betaalt, of zelfs een AI-geschreven tekst voldoende zijn.

Als je de missie en visie van je onderneming op papier wilt laten zetten, wil je kunnen kiezen uit verschillende SEO-tekstschrijvers en bepalen welke het beste bij jou past. Een online platform is hiervoor geschikt omdat je tekstschrijvers met elkaar kunt vergelijken. Op deze pagina vind je een uitgebreid aanbod van online platforms waar je in contact kunt komen met tekstschrijvers.

Verschillende mogelijkheden om SEO-teksten te laten schrijven:

 1. Bedrijven inhuren om teksten te laten schrijven.
 2. Tools voor het genereren van teksten op basis van AI (artificial intelligence).
 3. Online platformen om in contact te komen met tekstschrijvers.

Op deze manier kun je de meest geschikte optie kiezen die past bij jouw behoeften en budget. Het is belangrijk om de beschikbare mogelijkheden te verkennen en de juiste strategie te bepalen voor het verkrijgen van hoogwaardige en geoptimaliseerde SEO-teksten.

SEO teksten laten schrijven door mvh media

Wanneer je SEO teksten wilt laten schrijven, dan ben je bij MvH Media op het juiste adres. Neem via onderstaande button contact met ons op. Dan zullen we samen de opdracht bespreken en bekijken hoe we jouw teksten, volledig op SEO geoptimaliseerd kunnen aanleveren. Ook voor revisies van reets geschreven teksten, staan we graag voor je klaar!

SEO expertises

Wat we voor jou kunnen doen.

zoekwoordenonderzoek

Organisch beter vindbaar worden in de zoekmachines. Dit start je met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. 

techniek

Belangrijke basis voor jouw website of webshop. De techniek moet hiervan tiptop in orde zijn! Waar je allemaal op moet letten? Daar helpen wij jou mee. 

linkbuilding

We denken graag mee om het maximale rendement uit jouw online positionering te halen.

SEO dashboard

Krijg inzicht in de behaalde prestaties van al je marketingactiviteiten. 

lokale SEO

Voor bedrijven met een winkel, restaurant, kantoor of andere locatie is online vindbaar zijn met je fysieke locatie met behulp van lokale seo onmisbaar.

SEO copywriting

Overtuigende SEO-teksten nodig die écht aansluiten bij jouw doelgroep? Dit levert goede rankings en conversie op.

SEO content optimalisatie

Meer bezoekers naar je website of webshop trekken met de juiste content? Wij helpen je op weg!

SEO consultancy

We denken graag mee om het maximale rendement uit jouw online positionering te halen.

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

 • Alle nieuwste ontwikkelingen over
 • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
 • Laatste ontwikkelingen binnen online marketing en meer
 • Maximaal één keer per maand

Meer blogs over

zoekmachine optimalisatie

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?