Instagram
shopping.

Ben je op zoek naar nieuwe manieren om je online bedrijf te laten groeien? Dan is het tijd om kennis te maken met Instagram Shopping! Misschien heb je er al weleens van gehoord, maar weet je niet precies wat het inhoudt. Wij vertellen je wat het precies is, wat je er allemaal mee kan en hoe MvH Media jou kan helpen je Instagram Shopping het beste in te zetten!

De voordelen

 • Maakt gebruik van visuele context
 • Vergoot het bereik
 • Positief effect op vindbaarheid en naamsbekendheid
 • Geotagging
 • Doelgroep kan duidelijk worden bepaald
 • Gericht adverteren mogelijk
 • Remarketing mogelijk

Wat is Instagram Shopping?

Instagram Shopping is een functie van het populaire sociale media platform Instagram, waarmee je producten rechtstreeks kunt verkopen aan je volgers. Het stelt je in staat om je productcatalogus te integreren in je Instagram-profiel en berichten, zodat potentiële klanten je producten gemakkelijk kunnen ontdekken en kopen zonder de app te verlaten.

Met Instagram Shopping kun je foto’s en video’s delen van je producten, waarbij je specifieke producttags aan je berichten kunt toevoegen. Deze tags bevatten productinformatie, zoals de naam, prijs en een directe link naar de productpagina op je website. Wanneer gebruikers op een producttag tikken, krijgen ze meer details te zien en kunnen ze meteen overgaan tot aankoop. Het is als een virtuele etalage waar je volgers direct kunnen winkelen!

Waarom je Instagram Shopping moet toevoegen aan je strategie

Nu je weet wat Instagram Shopping is, vraag je je misschien af waarom het zo belangrijk is om deze functie aan je strategie toe te voegen. Hier zijn een paar goede redenen:

 • Verbeterde winkelervaring: Met Instagram Shopping kunnen je volgers je producten op een visueel aantrekkelijke manier ontdekken. Ze kunnen gemakkelijk door je productcatalogus bladeren en met slechts een paar tikken een aankoop doen. Dit verbetert de gebruikerservaring en verhoogt de kans dat ze daadwerkelijk iets kopen.
 • Verhoogde zichtbaarheid: Instagram heeft meer dan een miljard actieve gebruikers per maand, dus je hebt toegang tot een enorm publiek. Door Instagram Shopping te gebruiken, vergroot je de zichtbaarheid van je producten en merk. Mensen kunnen je ontdekken via de zoekfunctie, verkennen pagina’s of door het bekijken van berichten van influencers of merken die ze volgen.
 • Directe aankopen: Met Instagram Shopping kunnen klanten direct vanuit de app bij je winkelen, zonder dat ze naar je website hoeven te gaan. Dit vermindert de drempel om te kopen en maakt impulsaankopen gemakkelijker. Het is een snelle en naadloze winkelervaring voor je klanten.
 • Meetbare resultaten: Instagram biedt gedetailleerde statistieken en inzichten voor je Shopping-berichten. Je kunt zien hoeveel mensen je berichten hebben bekeken, hoeveel erop hebben geklikt en hoeveel aankopen er zijn gedaan. Deze gegevens helpen je om de effectiviteit van je Instagram Shopping-strategie te meten en indien nodig aanpassingen te maken.

 

Functie in Shopping op Instagram

Laten we eens kijken naar enkele van de geweldige functies die Instagram Shopping te bieden heeft. Hiermee kun je de winkelervaring van je klanten verbeteren en de betrokkenheid van je volgers vergroten.

Producttagging

Met Instagram Shopping kun je eenvoudig producttags toevoegen aan je foto’s en video’s. Deze tags verschijnen wanneer gebruikers op je bericht tikken en tonen belangrijke informatie over het product, zoals de naam en prijs. Door producttags strategisch te plaatsen, maak je het voor je volgers eenvoudig om meer te weten te komen over je producten en direct aankopen te doen.

Shoppable Stories

Naast het toevoegen van producttags aan je gewone berichten, kun je ook gebruikmaken van Shoppable Stories. Dit stelt je in staat om productstickers toe te voegen aan je Instagram-verhalen. Wanneer gebruikers op zo’n sticker tikken, worden ze direct naar de productpagina geleid. Het is een geweldige manier om de aandacht van je volgers te trekken en hen te betrekken bij je producten.

Productcatalogus

Met Instagram Shopping kun je je volledige productcatalogus integreren in je profiel. Dit betekent dat je volgers gemakkelijk door al je producten kunnen bladeren zonder de app te verlaten. Ze kunnen specifieke categorieën bekijken, filteren op kenmerken en direct producten kopen die hen interesseren. Het is alsof je een mini-winkel op je Instagram-profiel hebt!

Instagram Shopping optimaliseren

Nu je bekend bent met de functies van Instagram Shopping, is het tijd om te kijken hoe je het optimaal kunt benutten. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je Instagram Shopping-strategie te halen:

 • Hoogwaardige foto’s en video’s: Zorg ervoor dat je productfoto’s en video’s van hoge kwaliteit zijn. Maak gebruik van goede belichting, interessante composities en duidelijke productweergave. Dit trekt de aandacht van je volgers en moedigt hen aan om verder te kijken en te kopen.
 • Beschrijvende producttags: Maak gebruik van de beschrijvende mogelijkheden van producttags. Voeg relevante informatie toe, zoals productbeschrijvingen, beschikbare varianten, maten en kleuren. Hoe meer details je kunt geven, hoe beter geïnformeerd je volgers zullen zijn en hoe groter de kans dat ze overgaan tot aankoop.
 • Storytelling: Vertel een verhaal met je Instagram Shopping-berichten. Gebruik bijschriften om de voordelen, unieke kenmerken en het gebruik van je producten te benadrukken. Creëer een emotionele connectie met je volgers en moedig hen aan om je producten in hun leven op te nemen.

Uitbesteden van

Instagram Shopping

Ben je enthousiast geworden over Instagram Shopping maar weet je niet goed waar je moet beginnen met het opzetten en beheren van je Instagram Shopping-strategie? Geen zorgen, je kunt het uitbesteden aan onze experts van MvH Media. Wij zijn gespecialiseerd in digitale marketing en kunnen je helpen bij het beheren van je Instagram Shopping. Ons team heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van sociale media en e-commerce. We kunnen je begeleiden bij het creëren van boeiende content, het opzetten van je productcatalogus en het optimaliseren van je Instagram-profiel. Neem vrijblijvend contact met on sop de mogelijkheden te bespreken!