Instagram uitbesteden

In de wereld van online marketing is Instagram uitgegroeid tot een belangrijk kanaal om jouw doelgroep te bereiken en te binden aan jouw merk. Met 1,3 miljard actieve gebruikers per maand biedt Instagram veel mogelijkheden om jouw bedrijf te laten groeien. Maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen al die andere bedrijven op Instagram? En hoe kun je jouw Instagram marketing strategie zo effectief mogelijk maken?

 

Waarom Instagram uitbesteden?

Als bedrijfseigenaar is het begrijpelijk dat je je wilt richten op jouw kernactiviteiten en niet bezig wilt zijn met de dagelijkse taken van Instagram marketing. Daarom kan het uitbesteden van je Instagram marketing aan een specialist je enorm helpen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van het uitbesteden van je Instagram aan MvH Media?

 1. Meer tijd voor jouw bedrijf
  Het uitbesteden van Instagram marketing geeft jou meer tijd om je te concentreren op jouw core business en om je bedrijf te laten groeien. Door deze taken uit handen te geven aan een specialist, hoef je je geen zorgen te maken over het creëren en plaatsen van content, het opzetten van advertenties of het monitoren van jouw prestaties op Instagram. Dit alles wordt voor jou gedaan zodat jij je kunt richten op wat er echt toe doet, jouw bedrijf.
 2. Professionele expertise
  Een specialist heeft de expertise en ervaring om jouw Instagram marketingstrategie op te zetten en uit te voeren. Zij hebben uitgebreide kennis van Instagram, de algoritmen en de trends op het platform. Ze weten precies welke content het beste werkt voor jouw merk en hoe je jouw doelgroep kunt bereiken. Dit alles kan je helpen om jouw Instagram marketingstrategie te optimaliseren en te verbeteren.

 3. Meer betrokkenheid van jouw doelgroep
  Een specialist kan je helpen bij het creëren van content die aanspreekt en betrokkenheid creëert bij jouw doelgroep. Door een goede relatie op te bouwen met jouw doelgroep op Instagram, kun je ze beter betrekken bij jouw merk en uiteindelijk meer conversies genereren.

 4. Bespaar kosten
  Het uitbesteden van Instagram marketing kan in sommige gevallen zelfs kostenbesparend zijn. Wanneer je een specialist inhuurt, hoef je geen fulltime medewerker aan te nemen en dus ook geen extra kosten te maken voor salarissen, voordelen en andere uitgaven die komen kijken bij het inhuren van een medewerker. Bovendien hoeft een social media specialist niet ingewerkt te worden, wat jou ook tijd en geld kan besparen.

Content types op Instagram

Binnen het platform heb je diverse mogelijkheden om content te plaatsen. Het is belangrijk om na te denken welk contenttype interessant is voor jouw doelgroep.Doe op voorhand onderzoek naar je doelgroep en hun interesses om ze de beste strategie te bepalen. Onderstaand sommen we de mogelijkheden voor je op.

Foto’s

Foto’s zijn de meest voorkomende vorm van content op Instagram. Ze kunnen variëren van productfoto’s tot behind-the-scenes kiekjes van je bedrijf. Zorg ervoor dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn en passen bij de stijl van je merk.

Video’s

Video’s kunnen een geweldige manier zijn om je boodschap over te brengen op Instagram. Korte video’s van 15 tot 60 seconden kunnen gebruikt worden om productdemonstraties, tutorials, evenementen en nog veel meer te delen.

Stories

Instagram Stories zijn een populaire manier om snel en gemakkelijk content te delen met je volgers. Je kunt verschillende soorten inhoud delen, waaronder polls, vragen, tekst, GIF’s en meer.

Reels

Reels zijn een relatief nieuwe functie van Instagram, vergelijkbaar met TikTok. Ze bieden een geweldige kans om leuke, informatieve en boeiende content te delen die je doelgroep zal aanspreken.

Carrousels

Carrousels zijn een geweldige manier om meerdere foto’s of video’s in één post te delen. Je kunt verschillende afbeeldingen of video’s gebruiken om je verhaal te vertellen of je producten te tonen.

Weet je niet goed hoe je de content moet plaatsen of heb je hulp nodig om te achterhalen welk type content het beste bij jouw doelgroep past. Besteed je Instagram dan uit aan MvH Media. Onze specialisten maken voor jouw bedrijf een strategie op maat om het meeste te halen uit jouw content.

Organische zichtbaarheid

Een belangrijk onderdeel van een goede Instagram strategie is organische zichtbaarheid. Hiermee bedoelen we het aantal mensen dat jouw content te zien krijgt zonder dat je ervoor betaalt. Hoe hoger jouw organische bereik, hoe meer potentiële klanten je kunt bereiken. Het opbouwen van een groot aantal volgers op Instagram kan hierbij helpen. Maar hoe zorg je dat jouw content interessant is en organisch goed scoort? We geven je graag een paar tips om je op weg te helpen.

 1. Wees visueel aantrekkelijk
  Instagram is een visueel platform en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw posts er visueel aantrekkelijk uitzien. Dit betekent dat je gebruik moet maken van hoogwaardige foto’s of video’s, met heldere kleuren en een goede compositie. Experimenteer met verschillende filters en bewerkingen om de juiste look te vinden die past bij jouw merk.

 2. Houd het relevant
  Als je posts maakt voor Instagram, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze relevant zijn voor jouw doelgroep. Kies onderwerpen en inhoud die aansluiten bij jouw bedrijf en merk, maar die ook interessant zijn voor jouw volgers. Vergeet niet dat Instagram een sociaal platform is, dus wees niet bang om persoonlijk te worden en een beetje van jouw persoonlijkheid in je posts te laten zien.

 3. Schrijf een pakkende caption
  Een goede caption is net zo belangrijk als de visuele inhoud van jouw post. Je wilt dat jouw captions kort en krachtig zijn, maar ook relevant en informatief. Gebruik emoji’s en hashtags om de aandacht te trekken en om jouw posts gemakkelijker vindbaar te maken voor potentiële nieuwe volgers.

 4. Post regelmatig
  Consistentie is de sleutel tot succes op Instagram. Het is belangrijk om regelmatig te posten om jouw volgers betrokken te houden en om nieuwe volgers te trekken. Plan jouw posts van tevoren in en zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe inhoud deelt.

 5. Gebruik Instagram Stories
  Instagram Stories zijn een geweldige manier om jouw volgers betrokken te houden en meer persoonlijkheid aan jouw merk te laten zien. Maak gebruik van de verschillende tools, zoals poll- en vraagsticker, om jouw volgers te betrekken en feedback te verzamelen.

Het uitbesteden van jouw Instagram marketing strategie kan hierbij enorm helpen. Onze specialisten weten precies welke content aanslaat bij jouw doelgroep en kan ervoor zorgen dat je meer volgers krijgt. Dit zorgt ervoor dat jouw organische zichtbaarheid groeit en je meer potentiële klanten bereikt.

Adverteren op Instagram

Naast organische zichtbaarheid is het ook belangrijk om te investeren in adverteren op Instagram. Met het juiste budget en de juiste targeting kun je jouw doelgroep bereiken en aanzetten tot actie. Adverteren op Instagram kan bijvoorbeeld leiden tot meer websiteverkeer, meer volgers of meer aankopen.

Het uitbesteden van jouw Instagram marketing strategie kan ook hierbij van grote waarde zijn. Een specialist weet namelijk precies welke advertenties het beste werken voor jouw bedrijf en hoe je deze optimaal inzet. Zo kun je met hetzelfde budget meer resultaat behalen.

Soorten advertenties

Er zijn diverse typen Instagram Ads beschikbaar om te adverteren op het platform. Voordat je start met adverteren, is het van belang om te weten welke soorten advertenties er beschikbaar zijn en welke aansluiten bij de doelen van jouw bedrijf. We leggen de verschillende typen advertenties graag uit.

Foto-advertenties
Zijn het meest voorkomende type advertentie op Instagram. Met een enkele afbeelding kun je jouw producten of diensten promoten en extra context toevoegen met een onderschrift.

Video-advertenties
Bieden de mogelijkheid om een verhaal te vertellen over jouw bedrijf of producten en diensten. Het is een krachtige manier om de aandacht van jouw doelgroep te trekken en je boodschap over te brengen. Je kunt maximaal 60 seconden video plaatsen.

Carrousel-advertenties
bieden de mogelijkheid om maximaal 10 afbeeldingen of video’s te gebruiken om je verhaal te vertellen. Dit type advertentie is bij uitstek geschikt om meerdere producten of diensten te promoten.

Stories-advertenties
Ze worden weergegeven tussen de verhalen van gebruikers en bieden een unieke manier om jouw merk te promoten. Je kunt afbeeldingen en video’s combineren om jouw verhaal te vertellen.

Het kiezen van de juiste advertentievorm hangt af van jouw doelstellingen en doelgroep. Denk daarom goed na over wat je wilt bereiken met jouw advertentie en kies het type Instagram Advertentie dat het beste past bij jouw bedrijf. Bij MvH Media helpen we je graag mee met het maken van de juiste keuze en inzet van de juiste advertenties.

Instagram uitbesteden bij MvH Media

Wil je als bedrijf het maximale uit Instagram halen, maar ontbreekt het aan tijd, kennis of ervaring? Dan ben je bij MvH Media aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in Instagram marketing en weten precies hoe we jouw bedrijf online kunnen laten groeien. Door het creëren van relevante content en het opzetten van doelgerichte advertentiecampagnes, vergroten we jouw bereik en zorgen we voor meer conversies op jouw website.

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en gaan graag samen met jou aan de slag om de beste strategie te bepalen voor jouw bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Kennisbank