Marketplaces
adverteren.

Marketplaces spelen een steeds grotere rol in het aankoopproces van consumenten. Daarom bieden veel e-commerce bedrijven hun producten op deze platforms aan. Ben jij eigenaar of werknemer van een webshop? Heb je dan al eens gedacht aan adverteren op marketplaces? Het kan een game changer zijn voor jouw online strategie. Wij leggen je graag uit waarom Marketplaces onmisbaar zijn voor jouw online marketing strategie en hoe je deze kan implementeren!

De voordelen

  • Ontzettend groot bereik
  • Trek de aandacht van je  doelgroep met een hoge koopintentie
  • Verkoop je producten waar je (potentiële) klant aanwezig is
  • Genereer meer verkeer en conversies met flexibel adverteren

Op welke marketplaces

KAN JE ADVERTEREN

Marketplaces zijn online platformen waar verschillende verkopers hun producten aanbieden aan potentiële klanten. Er zijn talloze marketplaces waarop je kunt adverteren, elk met hun eigen unieke kenmerken en doelgroepen. Naast de meest bekende plaformen zoals Bol.com, Amazon en eBay, zijn er ook specifieke niche marktplaatsen zoals Etsy voor handgemaakte producten, Zalando voor mode en Coolblue voor elektronica.

 

Het is belangrijk om te kijken welke marketplaces het beste aansluiten bij jouw producten of diensten en doelgroep. Door je te richten op de juiste marketplaces vergroot je de kans op zichtbaarheid en bereik je potentiële klanten die actief op zoek zijn naar wat jij aanbiedt.

Waarom Marketplaces adverteren

ONMISBAAR IS BINNEN JOUW ONLINE STRATEGIE

Marketplaces adverteren is onmisbaar binnen jouw online strategie om meerdere redenen. Allereerst bieden marketplaces een enorm potentieel publiek. Miljoenen mensen bezoeken dagelijks marketplaces op zoek naar producten en diensten. Door te adverteren op deze platforms vergroot je je zichtbaarheid en vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw producten ontdekken.

Daarnaast hebben marketplaces vaak al een bestaande vertrouwensband met hun gebruikers. Mensen zijn gewend om aankopen te doen op bekende marketplaces en hebben vertrouwen in de betrouwbaarheid en kwaliteit van de producten die daar worden aangeboden. Door je producten te adverteren op een marketplace, profiteer je mee van dit vertrouwen en vergroot je de geloofwaardigheid van je merk. Marketplaces bieden vaak geavanceerde tools en data-analyse waarmee je je advertenties kunt optimaliseren en je prestaties kunt volgen. Je hebt inzicht in statistieken zoals klikken, conversies en ROI, waardoor je je campagnes kunt aanpassen en verbeteren.

Hoe werkt adverteren

op Marketplaces

Om te beginnen met adverteren op een Marketplace, moet je uiteraard een account aanmaken en je registreren als verkoper. Dit proces verschilt per Marketplace, maar over het algemeen moet je bedrijfsgegevens verstrekken en akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden van het platform.

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je starten met het toevoegen van jouw producten aan de Marketplace. Zorg ervoor dat je duidelijke en aantrekkelijke productafbeeldingen hebt, samen met gedetailleerde beschrijvingen. Dit helpt potentiële klanten om een goed beeld te krijgen van wat je aanbiedt.

Het optimaliseren van jouw productvermeldingen is ook belangrijk. Gebruik relevante zoekwoorden in de titels en beschrijvingen van jouw producten, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gevonden door gebruikers die op zoek zijn naar vergelijkbare producten.

Daarnaast kun je vaak biedstrategieën instellen en je advertentiebudget bepalen. Het is essentieel om een realistisch budget te hebben en biedingen in te stellen die passen bij jouw doelstellingen. Het adverteren op marketplaces werkt meestal op basis van een kost-per-klik (CPC) of kost-per-verkoop (CPA) model. Je plaatst je advertenties op de marketplace en betaalt alleen wanneer er daadwerkelijk op je advertentie wordt geklikt of wanneer er een verkoop wordt gerealiseerd. Dit zorgt ervoor dat je budget efficiënt wordt besteed en dat je gericht kunt adverteren.

Marketplaces uitbesteden

aan MvH Media

Bij MvH Media hebben we uitgebreide ervaring met adverteren op Marketplaces en helpen we bedrijven zoals die van jou om het maximale uit hun online strategie te halen. Ons gespecialiseerde team staat klaar om je te helpen en te adviseren bij het opzetten en optimaliseren van je marketplace account en advertenties.

Klaar om de volgende stap te zetten in jouw online succes? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat MvH Media voor jou kan betekenen!

Meer updates?

We houden je graag op de hoogte.

  • Alle nieuwste ontwikkelingen over
  • Exclusieve uitnodigingen over kennisevents
  • Laatste ontwikkelingen binnen online marketing en meer
  • Maximaal één keer per maand

Meer blogs over

Marketplaces

Amazon Vine Program
Marketplaces
Karst Branderhorst

Vernieuwd: Amazon Vine Program!

In een wereld waar online winkelen de norm is geworden, spelen productbeoordelingen een belangrijke rol in de besluitvorming van consumenten. Amazon begrijpt dit als geen

Lees blog

Kennisbank

50%

Je bent er bijna

Waar mogen we hem naar toe sturen?