Amazon
adverteren.

Ben jij een e-commerce ondernemer die zijn producten aanbiedt op Amazon en wil je beter bereikbaar zijn voor jouw doelgroep? Dan is adverteren op Amazon de perfecte strategie voor jou. Amazon is wereldwijd het grootste e-commerceplatform en biedt talloze mogelijkheden om je producten en merk onder de aandacht te brengen van miljoenen potentiële klanten.

Met adverteren op Amazon kun je jouw producten promoten op de plek waar mensen actief op zoek zijn naar wat ze willen kopen. Amazon Ads is een manier om je producten door middel van betaalde advertentie onder de aandacht te brengen. Je advertenties worden getoond in relevante zoekresultaten en op productdetailpagina’s, waardoor je de aandacht trekt van potentiële kopers. Of je nu een nieuw merk wilt lanceren, de verkoop wilt stimuleren of je naamsbekendheid wilt vergroten, adverteren op Amazon biedt de ideale mogelijkheden om jouw doelen te bereiken, maar waar moet je beginnen en hoe zet je de advertenties het beste in? Wij leggen je graag uit wat Amazon Ads nou eigenlijk is, waar je rekening mee moeten houden bij het opstarten van een campagne, welke mogelijkheden het platform biedt en hoe MvH Media jou kan helpen om het beste uit je Amazon advertenties te halen!

Wat is Amazon Ads precies?

Amazon is een Amerikaanse online marktplaats. Gewoon zoals ons eigen Bol.com begonnen ze met de verkoop van boeken. Maar na 20 jaar zijn ze uitgegroeid tot dé gigant in online winkelen wereldwijd en ze breiden zich ook steeds sneller uit over Europa.

Dit platform is niet alleen trendsettend, maar helpt ook andere bedrijven en ondernemers om te groeien. En dat is zeker interessant gezien het aantal bezoekers. Vorig jaar had Amazon maar liefst 26,15 miljoen bezoekers, waarmee het de op één na grootste marktplaats in Nederland is. Als je zichtbaar bent op Amazon, betekent dat dus een heleboel bezoekers op jouw productpagina’s.

Net zoals bij Google begint de gemiddelde bezoeker zijn zoektocht door termen in de zoekbalk in te typen. Daarna worden de beste resultaten getoond die bij die termen passen. Dit geldt zowel voor organische als betaalde resultaten. En in die laatste categorie vallen de advertenties in de feed. Als je als merk betaalt voor vertoningen op specifieke termen in Amazon, dan noemen we dat Amazon Advertising. Je krijgt als verkoper een prominente plek op Amazon wanneer je betaalt voor adverteren.

Waarom is adverteren op Amazon zo geweldig voor merken en bedrijven?

Het adverteren op Amazon brengt een aantal voordelen met zich mee.

 • Meeliften op het succes van het platform
  Amazon heeft in Nederland al binnen 3 jaar tijd 26,5 miljoen bezoekers per jaar weten te bereiken. Het succes van Amazon groeit dus razendsnel in ons land. En dat is fantastisch nieuws voor bedrijven en merken die willen profiteren van dit succes. Bovendien is het nog relatief goedkoop, omdat Amazon hier nog niet zo lang actief is. Je krijgt dus veel waar voor je geld als je gaat adverteren.
 • Uitgebreide mogelijkheden via Amazon
  Het Amazon-platform biedt talloze mogelijkheden. Je kunt verschillende soorten advertenties instellen en ook de content die je plaatst, draagt bij aan je online verkopen. Amazon stelt hoge eisen aan productteksten en afbeeldingen die je uploadt. En dat is niet voor niets, want het draagt bij aan de verkoop van jouw producten. Het zorgt er ook voor dat de shopping feed van Amazon er schoon en overzichtelijk uitziet, wat bezoekers aantrekt en langer op de site blijft.

Hoe werkt adverteren op Amazon precies?

Voordat je aan een advertentiecampagne begint, is het altijd slim om veel te leren over het platform waarop je wilt adverteren. Een goed voorbereide campagne heeft namelijk meer kans van slagen. Daarom leggen we hier kort uit hoe adverteren op Amazon precies werkt.
Om te beginnen moet je bij het maken van je account het juiste accounttype kiezen. Je kan kiezen uit 2 verschillende soorten:

 • Een seller account
  Met een seller account verkoop je rechtstreeks aan consumenten via Amazon. Dit is dus een business-to-customer (B2C) optie. Bij Amazon heb je twee soorten seller accounts: een individual seller account en een professional seller account. Voor een individual seller account betaal je $0,99 per verkocht item, terwijl een professional seller account een vast bedrag per maand kost. Momenteel is dat bijna $40. Je keuze hangt dus af van hoeveel producten je verwacht per jaar te verkopen.
 • Vendor account
  Met een vendor account verkoop je je producten aan Amazon, en zij zetten ze vervolgens te koop op het platform. Dit is dus een business-to-business (B2B) oplossing.Niet iedereen kan zomaar een vendor account aanmaken. Je moet hiervoor een uitnodiging van Amazon ontvangen, en die krijgt niet iedereen. Je moet eerst aan je naamsbekendheid werken en Amazon overtuigen dat jouw producten goede verkoopresultaten zullen behalen. Een manier om dit te bewijzen, is door te starten met een seller account op Amazon dat goed loopt.

Platformen om te adverteren

Bij Amazon heb je de keuze uit twee verschillende platforms om advertenties op te plaatsen. Ten eerste hebben we Amazon Marketing Services. Als je hiervoor kiest, worden je advertenties op het verkoopplatform van Amazon zelf geplaatst. Daar kun je kiezen uit drie verschillende soorten advertenties. Daarnaast kan je adverteren op het Amazon Advertising Platform, dan worden je advertenties weergegeven op externe websites en apps van Amazon.

Welke advertentiemogelijkheden biedt Amazon?

Voor bedrijven en merken zijn er 3 manieren om te adverteren via Amazon Marketing Services. Deze advertentiemogelijkheden zijn:

Sponsored Brands

Met Sponsored Brands kun je je merk in de schijnwerpers zetten op Amazon. Dit type advertentie toont je merklogo en producten aan miljoenen Amazon-klanten. Het verschijnt op strategische posities, zoals bovenaan de zoekresultatenpagina. Hierdoor vergroot je de zichtbaarheid van je merk en trek je meer bezoekers naar je productpagina’s. Door gebruik te maken van relevante zoektermen kun je gericht adverteren en de aandacht van potentiële klanten trekken. Het is een krachtige manier om je merk te promoten en je verkoopresultaten te stimuleren.

Sponsored Products

Dit zijn de advertenties die verschijnen in de zoekresultaten. Net als bij Google zie je organische resultaten in je feed. Je kunt zelf de zoektermen selecteren waarbij je advertentie wordt weergegeven. Wanneer een klant op je advertentie klikt, wordt hij direct naar de productpagina geleid. Hierdoor vergroot je de kans op conversies en verhoog je de zichtbaarheid van je producten binnen het Amazon-platform.Door je bieding en de kwaliteit van je content kun je hoger in de ranglijst komen te staan. Hoe hoger je positie, hoe meer bezoekers je producten bekijken.

Display Advertenties

De Display Ads op Amazon lijken op die van Google. De advertenties worden getoond op het Amazon-platform zelf en op partnerwebsites. Deze advertenties hebben een breder bereik en bieden de mogelijkheid om je merk op meerdere platforms te promoten. Met Display Advertenties kun je je richten op specifieke doelgroepen en de aandacht van potentiële klanten trekken. Je betaalt niet per klik, zoals bij de zoekadvertenties. In plaats daarvan betaal je per 1000 vertoningen. Dit type advertentie is vooral handig voor nieuwe product- en merkintroducties.

Door gebruik te maken van deze advertentiemogelijkheden van Amazon Marketing Services kun je je merk laten groeien, je verkoop stimuleren en je concurrentiepositie versterken. Het is belangrijk om een goed doordachte en strategische aanpak te hanteren bij het opzetten van je advertentiecampagnes. Door relevante zoektermen en targetingopties te gebruiken, kun je je advertenties optimaliseren en maximale resultaten behalen.

Advertentiemogelijkheden van Amazon

Als je je advertenties wilt laten zien op verschillende websites en apps buiten Amazon, dan is het Amazon Advertising Platform de plek waar je moet zijn. Het is als het ware de buitenwereld van adverteren op Amazon. Je krijgt de kans om je advertenties te tonen op Amazon-websites, mobiele apps en externe websites, en ze zijn allemaal voorzien van het vertrouwde Amazon-logo.

Het is eigenlijk net zoals het Google Displaynetwerk. Je kunt dus internetgebruikers bereiken die jouw Amazon-advertenties tegenkomen op andere websites. Hier kun je kiezen uit vier verschillende soorten advertenties.

Mobile banner ad

Als je voor deze optie kiest, wordt je advertentie als een banner weergegeven in mobiele apps. Zo trek je de aandacht van gebruikers die onderweg zijn met hun smartphone of tablet.

Video ads

Deze advertentie is een video met beeld en geluid. Je kunt je verhaal tot leven brengen en de aandacht van je publiek vasthouden. Zorg ervoor dat je video minimaal 5 seconden duurt, zodat je boodschap goed overkomt.

Desktop en mobile web display ads

Dit is een veelzijdige optie waarbij je verschillende soorten advertenties kunt maken die op verschillende websites worden getoond. Je kunt het zien als de standaard advertenties die je overal online tegenkomt.

Mobile interstitial ads

Met deze optie wordt jouw advertentie op het volledige scherm van een app getoond terwijl iemand deze gebruikt. Het is een krachtige manier om de aandacht te trekken en je boodschap groots te presenteren.

Door gebruik te maken van het Amazon Advertising Platform kun je je bereik vergroten en nieuwe doelgroepen bereiken buiten het Amazon-platform. Het is een effectieve manier om je merk te promoten en je verkoop te stimuleren. Kies de advertentiesoort die het beste bij je doelen past en maak indruk op potentiële klanten, waar ze zich ook bevinden.

Dus, als je wilt adverteren op externe websites en apps en de kracht van het Amazon-logo wilt benutten, is het Amazon Advertising Platform de ideale keuze voor jouw advertentiestrategie.

Het veilingsysteem van Amazon

Bij Amazon draait alles om concurrentie en dat geldt ook voor het adverteren. Het veilingsysteem van Amazon werkt op basis van biedingen. Je plaatst een bod op de advertentieruimte die je wilt, en wanneer een gebruiker een relevante zoekopdracht uitvoert, vindt er een veiling plaats om te bepalen welke advertenties worden weergegeven.

Hier is hoe het werkt: wanneer een gebruiker op Amazon naar een product zoekt, analyseert het veilingsysteem van Amazon de relevante advertenties die in aanmerking komen om te worden weergegeven. Het systeem kijkt naar verschillende factoren, zoals het bodbedrag, de advertentie kwaliteit en de relevantie van de advertentie voor de zoekopdracht.

Het veilingsysteem van Amazon zorgt voor een eerlijke competitie tussen adverteerders. Het betekent dat je niet per se het hoogste bod hoeft te hebben om te winnen. De relevantie en kwaliteit van je advertentie spelen ook een cruciale rol. Amazon wil namelijk de best mogelijke winkelervaring bieden aan haar klanten, dus de relevantste en hoogwaardige advertenties krijgen de voorkeur.

Mogelijkheden van betaling

Amazon biedt verschillende mogelijkheden voor betalingen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw bedrijf past. Je kunt betalen op basis van kosten per klik (CPC), waarbij je alleen betaalt wanneer iemand daadwerkelijk op je advertentie klikt. Dit is een populaire optie, omdat je alleen betaalt voor resultaten.

Daarnaast is er de kosten per duizend vertoningen (CPM) optie, waarbij je betaalt op basis van het aantal vertoningen van je advertentie, ongeacht of erop wordt geklikt. Dit kan handig zijn als je je merkbekendheid wilt vergroten en wilt dat je advertentie zoveel mogelijk wordt getoond.

Verschillende biedstrategieën

Als je wilt adverteren op Amazon, is het belangrijk om de juiste biedstrategie te kiezen om de gewenste resultaten te behalen. Gelukkig biedt het Amazon veilingsysteem verschillende opties waarmee je kunt experimenteren en de strategie kunt vinden die het beste bij jouw doelen past.

Een populaire biedstrategie is de handmatige biedstrategie. Hierbij bepaal je zelf het bedrag dat je bereid bent te betalen voor een klik of vertoning. Deze strategie geeft je volledige controle over je advertentiebudget en biedingen. Je kunt jouw biedingen aanpassen op basis van de prestaties van je advertenties en je kunt rekening houden met factoren zoals winstmarges en doelgroepengedrag. Met de handmatige biedstrategie kun je nauwkeurig de kosten beheersen en je advertenties optimaliseren om het meeste uit je investering te halen.

Een andere optie is de automatische biedstrategie. Bij deze strategie neemt Amazon het biedingsproces voor je over en optimaliseert het algoritme je biedingen op basis van je doelstellingen. Het algoritme houdt rekening met factoren zoals concurrentie, zoekwoordrelevantie en gebruikersgedrag om de beste resultaten te behalen binnen je budget. Deze strategie kan handig zijn als je minder tijd wilt besteden aan het beheren van je biedingen en je vertrouwt op de expertise van Amazon om de beste biedingen voor je te bepalen.

Het is belangrijk om te experimenteren en te testen met verschillende biedstrategieën om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw advertenties en doelen. Monitor regelmatig je prestaties en analyseer de resultaten om inzicht te krijgen in de effectiviteit van elke strategie. Pas je biedingen aan, test nieuwe benaderingen en leer van de data die je verzamelt. Door continu te optimaliseren, kun je het meeste uit je advertentiecampagnes halen en je bereik vergroten.

Voordelen van het uitbesteden van Amazon adverteren

Het uitbesteden van de marketingactiviteiten brengt enkele voordelen met zich mee:
Expertise en ervaring: Het uitbesteden van Amazon adverteren stelt je in staat om te profiteren van de expertise en ervaring van professionals die dagelijks werken met het Amazon Advertising-platform. Ze kennen de ins en outs van het systeem en weten hoe ze effectieve advertentiecampagnes kunnen opzetten die jouw doelgroep bereiken en converteren.

 1. Tijdbesparing: Adverteren op Amazon vereist tijd en toewijding. Door het uit te besteden, kun je je richten op andere belangrijke aspecten van je bedrijf, terwijl de experts zich bezighouden met het beheer van je advertentiecampagnes. Dit bespaart je kostbare tijd en zorgt ervoor dat je kunt profiteren van de voordelen van Amazon adverteren zonder overweldigd te raken door de complexiteit ervan.
 2. Op maat gemaakte strategie: Een professioneel bureau dat gespecialiseerd is in Amazon adverteren kan een op maat gemaakte strategie ontwikkelen die aansluit bij jouw specifieke doelstellingen en doelgroep. Ze zullen jouw bedrijf grondig analyseren en de juiste targetingmethoden en advertentietypen kiezen om maximale resultaten te behalen.
 3. Kostenbesparing: Hoewel het uitbesteden van Amazon adverteren gepaard gaat met kosten, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Experts weten hoe ze jouw advertentiebudget optimaal kunnen benutten en rendabele campagnes kunnen opzetten die leiden tot een betere ROI. Ze kunnen ook strategieën implementeren om onnodige kosten te vermijden en je budget efficiënt te beheren.
 4. Resultaatgericht: Door het uitbesteden van Amazon adverteren aan een betrouwbaar bureau, kun je rekenen op meetbare resultaten. Ze zullen de prestaties van je advertentiecampagnes continu monitoren, rapportages verstrekken en aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat je de gewenste resultaten behaalt.

Amazon Ads uitbesteden
aan MvH Media

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren partner om jouw Amazon Ads uit te besteden? Zoek niet verder! Bij MvH Media staan we klaar om jou te ondersteunen bij het adverteren op Amazon en om het maximale resultaat uit jouw advertentiecampagnes te halen. Ons ervaren team van experts op het gebied van Amazon Advertising kent de ins en outs van het platform en is volledig op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Wanneer je kiest voor MvH Media als jouw partner voor Amazon Ads, profiteer je van onze uitgebreide expertise en bewezen succesvolle resultaten. We begrijpen dat elke website uniek is en vereist maatwerkbenadering. Daarom stemmen we onze strategie en aanpak af op jouw specifieke behoeften en doelen.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen om het maximale uit jouw Amazon Ads te halen!

Kennisbank