Soft bounce

Soft bounce in e-mailmarketing refereert aan een situatie waarin een e-mail tijdelijk niet kan worden afgeleverd aan de beoogde ontvanger. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, zoals een volle inbox, een tijdelijk probleem met de e-mailserver van de ontvanger, of een e-mailbericht dat te groot is om te worden afgeleverd.

Hoe wordt Soft bounce gebruikt?

Net als bij hard bounces, houden e-mailmarketingplatforms doorgaans het aantal soft bounces bij. Deze gegevens kunnen helpen bij het identificeren van mogelijke problemen, zoals inhoud die te groot is of verzendpieken die servers kunnen overbelasten. In tegenstelling tot hard bounces, die permanent zijn, worden e-mailadressen die een soft bounce genereren meestal niet onmiddellijk uit de mailinglijst verwijderd. E-mailmarketingplatforms proberen vaak op een later tijdstip opnieuw e-mails te verzenden naar adressen die een soft bounce hebben veroorzaakt.

Waarom is Soft bounce belangrijk voor E-mailmarketing?

Het bijhouden van soft bounces kan belangrijk zijn om de algehele effectiviteit van een e-mailmarketingcampagne te beoordelen. Hoewel ze niet zo schadelijk zijn voor de afzenderreputatie als hard bounces, kan een hoog aantal soft bounces erop wijzen dat er problemen zijn die moeten worden aangepakt.

Een frequent aantal soft bounces vanuit dezelfde bron kan wijzen op structurele problemen, zoals een mailbox die voortdurend vol is. Deze informatie kan nuttig zijn bij het segmenteren en targeten van toekomstige e-mailmarketinginspanningen.

Kennisbank