Data
visualisatie.

In de wereld van digitale marketing is data onmisbaar binnen jouw online strategie. Dagelijks wordt er een onvoorstelbare hoeveelheid gegevens gegenereerd, die een schat aan informatie bevatten, klaar om te worden gebruikt. Wanneer jouw data alleen uit de die diepe krochten van jouw systeem is gehaald, dan wil je hier als eigenaar, manager of marketeer ook zo snel mogelijk de juiste data uit toveren, om jouw marketing en verdere bedrijfsvoering op te sturen. Dit is waar data visualisatie, en voornamelijk ons team van toegewijde specialisten bij MvH Media, ijzersterk in zijn. Als echte dataliefhebbers doen onze specialisten niets liever dan jouw data naar boven te halen, om deze vervolgens te bundelen in de meest heldere dashboarding. Hoe we dat doen? Neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of lees verder om alles over data visualisatie te weten te komen.

Wat is Data Visualisatie?

Stel je voor dat je een spreadsheet hebt vol met verkoopgegevens van de afgelopen vijf jaar. Deze spreadsheet is gevuld met cijfers, datums, productcodes – een wirwar van informatie die, op het eerste gezicht, moeilijk te ontcijferen is. Maar door deze gegevens te visualiseren, komt er een duidelijk beeld naar voren. Je ziet pieken en dalen in de verkoop, je ziet welke maanden het sterkst presteren, welke producten het meest verkocht worden en krijgt op deze manier een tal aan waardevolle informatie. Patronen die voorheen verborgen waren, komen nu duidelijk naar voren, waardoor je effectieve, datagedreven beslissingen kunt nemen voor jouw bedrijf.

In de meest eenvoudige vorm is data visualisatie dan ook het proces waarbij er ruwe, vaak complexe data wordt omgezet in een visueel formaat, zoals een grafiek, diagram, heatmap of infographic. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Het doel van data visualisatie gaat veel verder dan simpelweg het creëren van een mooi plaatje. Het is namelijk een krachtige methode om complexe informatie op een gemakkelijk methode weer te geven, zodat gebruikers hier nieuwe inzichten uit kunnen halen. Een sterke data visualisatie maakt het dan ook mogelijk om patronen, trends en correlaties in de data te ontdekken die anders verborgen zouden blijven. Het stelt je in staat om snel en effectief beslissingen te nemen, onderbouwd door solide, tastbare informatie.

Waarom is Data Visualisatie Belangrijk?

We leven in een tijdperk van informatie-overload. Elke dag worden we gebombardeerd met data, en het kan overweldigend zijn om te proberen deze gegevens te begrijpen en te interpreteren. Dit is waar data visualisatie van cruciaal belang wordt. Eén van de redenen waarom data visualisatie zo belangrijk is, is omdat het de menselijke hersenen helpt om informatie efficiënter te verwerken. Onze hersenen zijn van nature beter in het verwerken van visuele informatie dan ruwe, onbewerkte data. Door data te visualiseren, kunnen onze hersens patronen in de data ontdekken en tot nieuwe inzichten komen, waardoor jij van jouw concurrentie kan winnen.

Data visualisatie is ook een essentieel instrument voor besluitvorming. In plaats van te vertrouwen op giswerk of intuïtie, kunnen we dankzij data visualisatie beslissingen nemen die ondersteund worden door harde feiten en cijfers. Dit leidt tot betere, meer geïnformeerde beslissingen en uiteindelijk tot betere bedrijfsresultaten.Bij MvH Media geloven we dan ook dat data visualisatie een cruciaal onderdeel is van een succesvolle, datagedreven bedrijfsstrategie.

Wat kan je met Data Visualisatie?

Data visualisatie is een sterke methode die op vrijwel iedere tak van jouw bedrijf kan worden toegepast. Bij MvH Media focussen we ons voornamelijk op de marketing inzichten, maar ook deze inzichten zijn veelal toepasbaar over jouw gehele bedrijf. Of je daarom nu trends in verkoopdata wilt identificeren, het succes van je marketingcampagnes wilt meten, klantgedrag wilt analyseren of de efficiëntie van je operationele processen wilt optimaliseren – data visualisatie kan je helpen om deze doelen te bereiken.

We kunnen daarnaast alle verschillende kanalen met elkaar koppelen binnen een dashboard. Je krijgt daarmee nieuwe inzichten en correlaties die eerder vanuit de ruwe data onmogelijk waren om te ontdekken. Hoe groter de data dan ook wordt (big data) hoe groter de toegevoegde waarde is van een sterke data visualistatie. Het kan dan ook echt als tool worden gezien om veel verschillende bronnen inzichtelijk te maken en met elkaar te koppelen. Hoe groter het aantal verschillende systemen en het aantal aan data is, hoe meer winst je dan ook zal halen uit het creëren van een sterke data visualisatie.

Hoe gaan we bij MvH Media te werk?

Bij MvH Media begint ons werk met het begrijpen van jouw bedrijf en je specifieke behoeften en doelen. We werken nauw met je samen om te bepalen welke data relevant is en hoe we die het beste kunnen inzetten om je bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. We noemen ons dan ook liever data consultans, dan specialisten. Naast dat we gek zijn op het inzichtelijk maken van data, willen we er namelijk voor zorgen dat de data visualisatie een zo hoog mogelijke positieve impact heeft op jouw online strategie. Om dit te bereiken werken we via de volgende methode.

Tracking, Measurements en Data Warehousing

Een cruciaal aspect van ons werk is het opzetten van tracking en metingen. We gebruiken geavanceerde tools en technologieën om ervoor te zorgen dat we nauwkeurige, relevante data verzamelen. Eenmaal verzameld, wordt deze data veilig opgeslagen in data warehouses, waar we het kunnen analyseren en inzichten uit kunnen halen.

PowerBI Dashboards

Een van de tools die we bij MvH Media veel gebruiken voor data visualisatie is PowerBI. PowerBI is een krachtige tool die ons in staat stelt om interactieve dashboards en rapporten te creëren. Deze dashboards maken het mogelijk om data vanuit verschillende hoeken te bekijken, trends te volgen en patronen te identificeren.

Google Looker Dashboards

Naast PowerBI maken we ook gebruik van Google Looker. Looker is een moderne platform voor data verkenning en visualisatie. Met Looker kunnen we flexibele, op maat gemaakte dashboards bouwen die het mogelijk maken om zelfs de meest complexe datasets te begrijpen.

Welke data kunnen we voor jou inzichtelijk maken?

Bij MvH Media kunnen we een breed scala aan data voor je visualiseren. Dit kan variëren van websiteverkeer en gebruikersgedrag tot verkoopgegevens, operationele metrics, social media engagement, marketingcampagne resultaten en nog veel meer. Deze data kunnen we vervolgens ook weer voeden aan Google zodat jouw Ads campage bijvoorbeeld kan sturen op een customer lifetime value, in plaats van directe aankopen. Zo kan jij, daar is die weer, beter sturen op jouw marketing waardoor je jouw concurrenten voor kan zijn.

We kunnen ook aangepaste visualisaties creëren op basis van je specifieke behoeften en doelstellingen. Of je nu een volledig overzicht van je bedrijfsprestaties wilt, of je wilt focussen op een specifiek aspect van je bedrijf, wij kunnen de juiste data visualisatie oplossing voor je bieden. Ongeacht de aard of omvang van je bedrijf, ons doel bij MvH Media is om je te helpen je data te begrijpen, te benutten en te gebruiken om je bedrijfsresultaten te verbeteren.

Samen sparren over jouw data visualisatie?

Is het tijd om de kracht van jouw beschikbare data volledig te benutten? Bij MvH Media, staan we klaar om jou volledig te ontzorgen in jouw weg naar een ijzersterke data visualisatie. Met onze deskundige aanpak en unieke tools kunnen we inzichten ontgrendelen die je bedrijf naar nieuwe hoogten zullen brengen. Intresse? Neem dan vandaag nog contact met ons op, en laten we samen de eerste stappen zetten naar een data-gedreven toekomst voor jouw bedrijf.